فیلم «آخرین چهره» به کارگردانی شان پن درباره جنگزدگان آفریقا در جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد. در حاشیه نمایش این فیلم «اشپیگل انلاین» با شان پن گفتوگویی درباره سیاست روز و انتخابات آمریکا و کارکرد رسانهها انجام داده است. پن در این گفتوگو از بیکفایتی رسانهها در خبررسانی و آگاهیبخشی به مردم انتقاد میکند. او میگوید روزنامهنگاران خوب زیادند، اما روزنامهنگاری از بین رفته و این بدتر از موفقیت دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.
شان پن در گفتوگو با اشپیگل آنلاین از ضرورت یک دگرگونی فرهنگی در جهان سخن میگوید با این امید که بیعملی «شرمگینانه» شهروندان و بیتفاوتی آنان در برابر سیاستهای روز در جهان خاتمه پیدا کند.
پن میگوید اطلاعرسانی در جهان هم مانند فیلمهای هالیوودی عمل میکند. بیش از آنکه محتوا و آگاهیبخشی و اطلاعرسانی اهمیت داشته باشد، و شهروندان به فکر فروبروند، همه چیز سطحی شده و در حد هیجانات کاذب فروکاسته است.
شان پن به توفیق دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اشاره میکند و میگوید موفقیت او، چه به عنوان رییس جمهور آمریکا انتخاب بشود یا نه، برای یکایک آمریکاییها پیامد شخصی خواهد داشت، زیرا به گفته او، پدیدهای به نام ترامپ و حمایت بیدریغ لایههایی از اجتماع از او واقعیتی است که میبایست پس از انتخابات آن را بررسی کرد.
پن رسانههای خبری بزرگ جهان را به فساد و رقابتهای مخرب متهم میکند. او میگوید مهمترین هدف رسانههای بزرگ به جای اطلاعرسانی و بیان حقایق، حذف رقباست: «روزنامهنگاران خوب زیادند، اما روزنامهنگاری از بین رفته و این بدتر از پدیده ترامپ است.»
کمپانی لاینزگیت اینترنشنال فیلم «آخرین چهره» شان پن را در بازار جشنواره فیلم کن عرضه کرده است. در این فیلم خاویر باردم و شارلیز ترون در نقش رییس یک سازمان بینالمللی کمکرسانی به آفریقا و یک پزشک لجباز و یکدنده بازی میکنند.