عامل شکنجه یک سگ در شهرستان کلاله استان گلستان، به ۷۴ ضربه شلاق و ۲۷۰ ساعت کار در محیط زیست محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری میزان، هادی هاشمیان، رئیس کل دادگستری گلستان، از صدور رأی پرونده عامل شکنجه و آزار و اذیت یک سگ در کلاله خبر داد و گفت: «متهم این پرونده به ۷۴ ضربه شلاق و ۲۷۰ ساعت کار “افتخاری” در محیط زیست تحت نظارت قاضی اجرای احکام محکوم شده است».
دوم اسفندماه سال گذشته، ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که در آن فردی به آزار و اذیت یک سگ اقدام کرده بود. در پی انتشار این فیلم و اعتراضات فعالان مدافع حقوق حیوانات، شکایت محیط زیست استان گلستان و انجمن حمایت از حقوق حیوانات، عامل اصلی این رفتار دستگیر شد.
حجتالاسلام مصطفی حقی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گلستان در این رابطه گفت: «پس از انتشار فیلم در فضای مجازی، تحقیقات قضایی صورت گرفت و عامل شکنجه این سگ دستگیر و با قرار کفالت روانه زندان شد.»
به گفته او شخصی که به فیلمبرداری اقدام و آن را منتشر کرده نیز تحت تعقیب قضایی قرار دارد.
حقی، از زنده بودن سگ خبر داد و گفت که به کانون حمایت از حیوانات تحویل داده شده است.
او همچنین گفت:« جرم این فرد ارتکاب عمل حرام در انظار عمومی است. حیوان آزاری هم جزو اعمال حرام است و دستگاه قضا به پرونده این فرد طبق قانون رسیدگی میکند.»
مدافعان حقوق حیوانات معتقدند که نبود قانون در زمینه آزار حیوانات، امکان مقابله با این موضوع را از دولت سلب کرده است.
از سوی دیگر دستگاه قضائی ایران با محکوم کردن آزاردهندگان حیوانات به شلاق خود مرتکب شکنجه میشود و حقوق بشر را زیر پا میگذارد.
در همین زمینه:
تجارت از راه سگکشی با اسید، در شیراز
تجمع اعتراضی علیه سگکشی در شیراز
در سگ کشی و سگ ازاری خیلی ها دانسته و یا ندانسته رقیب شون رو می بینن که از لحاظ تفکر و اعمال شبیه به خودشونه ولی متاسفانه فقط در بدو تولد شکل دیگری گرفته و روی چهاردست و پاهاش راه میره!!
حقیقتگو / 10 May 2016
بحث حقق مهم است. آزاردن موجودات زنده قبیح است. ولی دلیل نمی ود حتی شخصی متخلف در دادگاه تشخیص دادهش ود، در مورد او هم خشونت و ازار به کار برده شود.
شلاق زدن یا کلا زدن حیوان اگر بد است، زدن و شلاق زدن انسان هم بد است.
در مورد، حقوق حیوانات و اینکه رقابت یا مزاحمت است باید کارشناسان محیط زیست و بهداشت نظر بدهند و آیا کلا تا چه حد انسان ها می توانند دخالت کنند در طبیعت.
در مردم انتقال حیوانات مزاحم یا کنترل انتقال امراض و بیماریها و در مشخص سگ ها، مثلا خطر گاز گرفتی و هاری…
ولی حتی در موارد دفع مزاحمت باشد، روش های غیر خشن می شود به کار برد.
شاید خشونت مثلا در برخی از سگ کشی، حکایت از مشکل روانی فرد دارد. حتی مشاوره و روان درمانی فرد در کنار مجازات مناسب، توصیه می شود.
اریا / 11 May 2016
در ضمن، من مشکل یا سوال اساسی برایم پیش اماده، در استدلال های قضایی در ایران است. نمدانم اینجا چقدر موضع مناسب طرح سوال است. ولی مثلا عنوان جرم ” ارتکاب عمل حرام در انظار عمومی” چگونه تفسیر می شود. اگر کسی در گوشه خلوت که از نظر شارعان مذهبی یا حاکمان دینی حرام است، ولی به صاطلاح فردی فضول و کنجکاوی با شکستن حریم خصوصی، فیلم برداری یا عکس بردرای کند و آن را منتشر کند. این عمل مجرمانه منتشرکننده فیلم و عکس، موجب تبدیل ارتکاب فعل حرام از حالت خصوصی به عمومی می شود. سوال اینست عمومی شدن آن به حرام (از نظر این شارعان مذهبی) تقصیر کیست.
واقعا این عصر بسیار خطرناک است در کشورهایی که حکومت دینی است. با توجه برخی احکام ممکن است جان افراد به خطر به افتد. مثلا روابط خصوصی جنسی که بعد توسط دیگر عمومی می شود با نیت مختلف، جان افراد به خطر می اندازد.
اریا / 11 May 2016