کنشگران و سازمان‌های غیردولتی حامی محیط زیست در ساری، روز ۷ اردیبهشت در اعتراض به دستور حسن روحانی برای انتقال آب دریای خزر به سمنان، راهپیمایی کردند.

طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان و شهرهای کویر مرکزی چندین سال است که مطرح شده اما بر اساس اعلام وزیر نیرو و خود رئیس‌جمهوری، این طرح که اکنون در مرحله پژوهشی قرار دارد، باید آماده اجرا شود. حسن روحانی روز اول اردیبهشت به مردم سمنان گفت که انتقال آب خزر به سمنان و همچنین آب خلیج فارس و دریای عمان به یزد و کرمان با سرمایه و کمک بخش خصوصی انجام خواهد شد و دولت نیز در این مسیر کمک‌های لازم را از طریق صندوق توسعه خواهد کرد.

منتقدان این طرح بر این باورند که سیاست‌های رئیس‌جمهوری نسنجیده و واکنشی است و راه‌حلی برای بحران کم‌آبی در بلندمدت نیست. انتقاد دیگر موضوع خصوصی‌سازی آب است. با توجه به هزینه گزاف این طرح، نهاد رئیس‌جمهوری به دنبال خصوصی‌سازی آب و یافتن بازار برای فروش این آب گران‌قیمت است. منتقدان می‌گویند دولت روحانی ابعاد اجتماعی، قومی، فرهنگی، زیست‌محیطی، فنی و تخصصی این طرح شفاف اعلام نکرده است.

منتقدان طرح انتقال آب خزر می‌گویند دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن، املاح موجود در آب را پس از تصفیه مجدد به محیط زیست باز می‌گردانند.
مسیر انتقال آب از خزر به کویر مرکزی باید ساخته شود که به همین دلیل به غیر از نابود شدن درختان جنگل‌های در بین راه، تعادل طبیعی و اکوسیستم محلی هرجا که کانال‌کشی شود، بر هم خواهد خورد.
پروژه انتقال آب خزر به کویر مرکزی و استان سمنان ابتدا در دولت دهم مطرح شد و در حد حرف باقی ماند. اکنون حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، قصد دارد تا این طرح را اجرایی کنند.
بر اساس گفته‌های حسن روحانی در روز ۱ اردیبهشت، طی ماه‌های آخر سال ۱۳۹۴ دولت سازمان محیط زیست را مکلف کرد که مطالعات و اشکالات این طرح را بررسی کند و تقریباً ۸۰ درصد از این مسائل انجام شده و ۲۰ درصد مابقی نیز طی هفته‌های آینده بررسی خواهد شد.
منتقدان سیاست انتقال آب همچنین می‌گویند که دو استان گیلان و مازندران به زودی با بحران کم‌آبی مواجه خواهند بود. به دلیل کاهش متوسط بارندگی در مازندران، در حال حاضر بسیاری از مناطق روستایی و حتی برخی از شهرهای کوچک این استان با مشکل کم‌آبی مواجه هستند و آب‌رسانی با تانکر صورت می‌گیرد.
مخالفان طرح انتقال آب خزر به سمنان، در مورد هزینه‌های گزاف این طرح نقد دارند و این آب را گران‌ترین آب ایران می‌خوانند.
به گفته محمدرضا خباز، استاندار سمنان، هر یک مترمکعب آب انتقال شده از خزر به استان سمنان حدود ۳۸۰۰ تومان هزینه بر می‌دارد. آب منتقل‌شده به کرمان هر مترمکعب حدود ۱۲ هزار تومان و آب منتقل‌شده از خلیج‌فارس به مناطق دیگر از هر مترمکعب ۵۸۰۰ تومان هزینه بردارد.
طرح انتقال آب از خزر به فلات مرکزی قرار است با اولویت آب شرب انجام شود. قرار است سالانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریای خزر به سمنان و کویر مرکزی ایران انتقال یابد.
معترضان با در دست داشتن پلاکارد هایی نظیر «آقای رییس جمهور! ما با طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان مخالفیم» و پلاکارد هایی در مورد حفظ میراث محیط زیست، در راهپیمایی شرکت کردند.
سدسازی‌های بی‌رویه در طول چند دهه اخیر، استفاده بی‌رویه از منابع آب‌های زیرزمینی از طریق حفر چاه‌های غیرمجاز، عدم توجه به جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی، ضعف فرهنگ‌سازی در حوزه مدیریت مصرف منابع آب، از جمله مشکلاتی هستند که در بحران آب ایران مطرح می‌شوند.