تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد که ابرها و ذرات درونی آن‌ها در پدیده گرمایش زمین نقش عمده‌ای دارند. تا کنون نقش ابرها در تغییرات اقلیمی به شدت دست‌کم گرفته شده بود.

sun-1054779_960_720
با در نظر گرفتن تأثیر ابرها، دمای زمین تا پایان قرن حاضر (نسبت به آغاز صنعتی شدن) به ۵.۳ سانتیگراد خواهد رسید

به گزارش گاردین، ساختار یخ‌های موجود در ابرها در سال‌های گذشته تغییرات فراوانی داشته که سبب افزایش فزاینده دمای زمین خواهد شد.

تحقیق بر روی ساختار ابرها و ارتباط آن با گرمایش زمین توسط جمعی از دانشمندان دانشگاه «ییل» امریکا و به وسیله داده‌های ماهواره‌ای صورت گرفته است.

روزنامه گاردین درباره نتایج تحقیق نوشته است :«بر خلاف آنچه تا کنون فرض شده، مایعات درون ابرها بسیار بیشتر از ذرات جامد -یعنی یخ‌ها- هستند و از این رو ابرها که متشکل از آب فراوانی هستند در سطح فوقانی زمین و با جذب کردن گرمای ساطع شده از سطح خورشید روند گرمایش زمین را تشدید می‌کنند.»

بیشتر بخوانید: گرمایش غیرطبیعی زمین: ۲۰۱۶ رکورد گرما را می‌شکند

در صورتی که ابرها به جای آب حاوی کریستال‌های یخ بیشتری بودند، به جای جذب و به دام انداختن گرمای خورشید آن را انعکاس داده و از گرمایش زمین نیز جلوگیری می‌کردند.

این تحقیق با در نظر گرفتن نقش ابرها پیش‌بینی کرده است که گرمایش زمین در سال‌های پیش رو به مراتب شدیدتر از آنچه پیش از این می‌پنداشتیم خواهد بود.

تا کنون و بر اساس پیش‌بینی‌های متعدد سازمان ملل متحد، دمای زمین تا پایان قرن حاضر (نسبت به آغاز صنعتی شدن) حداکثر ۴.۶ سانتیگراد افزایش پیدا می‌کرد. اما بر اساس تحقیقات اخیر این دما  به ۵.۳ سانتیگراد خواهد رسید.