علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران میگوید وزیرانی که عضو کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ هستند، در مقابل «فشارها» برای فیلترشدن شبکههای اجتماعی «مقاومت میکنند».
به گزارش خبرگزاری فارس، جنتی شامگاه سهشنبه ۱۱ اسفند در آیین اختتامیه جشنواره رسانههای دیجیتال گفت: «تلاشهای زیادی شد تا این شبکهها را فیلتر کنند اما وزرای این دولت که عضو کمیته مصادیق مجرمانه هستند در مقابل آن مقاومت کردند و در عین حال توانستیم فیلترینگ هوشمند را برقرار کنیم و شما مشاهده میکنید که دیگر صفحات مبتذل در این شبکهها قابل دسترس نیست.»
اعضای دولتی کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه یا همان کمیته فیلترینگ شامل وزیر یا نماینده شش وزارتخانه اطلاعات، آموزش و پرورش، ارتباطات و فنآوری اطلاعات، دادگستری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و علوم است.
دادستان کل، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما، فرمانده نیروی انتظامی، یک نفر خبره در فنآوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس و یک نفر نماینده مجلس به انتخاب کمیسیون حقوقی و قضایی از دیگر اعضای این کمیته هستند.
کمیته فیلترینگ در مورد فیلترشدن سایتها و اپلیکیشنها تصمیمگیری میکند.
مقامات قضایی از دو سال پیش خواهان فیلتر شبکههای اجتماعی هستند اما تلاش آنها با مخالفت شورای عالی فضای مجازی و کمیته فیلترینگ که اکثریت اعضای آنها در اختیار دولت است، مواجه شده است.
مقامات قضایی ایران سال گذشته از شورای عالی فضای مجازی خواستند تا در مورد فیلتر اپلیکیشنهای موبایلی تصمیمگیری کنند اما حسن روحانی، رئیسجمهور که رئیس شورای عالی فضای مجازی است با فیلترینگ این شبکهها مخالف است.
محمود واعظی، وزیر فنآوری و ارتباطات دولت روحانی نیز در روز هفتم اسفند که انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان برگزار شد اعلام کرد که «برخی نهادها برای فیلتر کردن شبکههای اجتماعی و قطع نت فشار آوردند» اما این وزارتخانه مقاومت کرد.
بیشتر بخوانید: وزیر ارتباطات: برخی نهادها برای فیلتر اینترنت فشار آوردند
حسن روحانی آبانماه سال جاری نیز در نشست شورای عالی فضای مجازی خواهان فراهمشدن بسترها برای دسترسی آسانتر مردم به شبکههای اجتماعی شد.
بهگفته جنتی «نمیشود مقابل واقعیتها و تکنولوژی ایستاد و باید برای توسعه فرهنگ خودمان از این شبکهها استفاده کنیم.»
علی جنتی همچنین گفت که یکی از این شبکههای اجتماعی در ایران ۲۰ میلیون کاربر دارد و «فضا به سمتی رفته که روزنامههای ما نیز در این شبکه فعال شدهاند تا حرف خود را به گوش مردم برسانند.»
گویا اشاره وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران به «تلگرام» است که یکی از پرمخاطبترین شبکههای اجتماعی موبایلی در ایران به شمار میرود.
محمود واعظی، وزیر فنآوری و ارتباطات دولت روحانی نیز در روز هفتم اسفند که انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان برگزار شد اعلام کرد که «برخی نهادها برای فیلتر کردن شبکههای اجتماعی و قطع نت فشار آوردند» اما این وزارتخانه مقاومت کرد.
از شمار دقیق کاربران اپلیکیشنهای ارتباطی در ایران آمار دقیقی وجود ندارد اما آمارهای غیررسمی نشان میدهد که بیش از ۴۲ میلیون ایرانی از این اپلیکیشنها استفاده میکنند.