رحمت عظیمی، معاون آبخیزداری اداره کل منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت که به دلیل «بهره‌برداری‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی» ۹۹ درصد مساحت دشت‌های استان مرکزی «ممنوعه» شده‌اند.

arak

رحمت عظیمی، شنبه ۲۳ آبان در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، از «رشد روزافزون جمعیت، بهره‌برداری بی‌رویه از پوشش گیاهی مراتع و جنگل‌ها، وقوع سیلاب مخرب در عرصه‌ها و رودخانه‌ها، خشکسالی‌های مکرر چند ساله گذشته و بهره‌برداری بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی» به عنوان پنج عامل ممنوعه شدن ۹۹ درصد مساحت دشت‌های استان مرکزی نام برده که باعث بروز «پدیده شوم نشست دشت‌ها» نیز شده است.

به گفته معاون آبخیزداری اداره کل منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، این شرایط باعث شده تا دیگر امکان برداشت جدید آب فراهم نباشد و بیلان آب منفی شود.

بر پایه مطالعات انجام شده از دهه ۶۰ تاکنون ۱۲ درصد به مساحت خشک استان مرکزی اضافه شده است. استان مرکزی ۱۳ سال است که با خشکسالی روبه رو است.

نورالدین بازگیر، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی مهرماه امسال گفته بود که حجم آب مخازن سدهای این استان در سال آبی گذشته نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن ۵۰ درصد کاهش یافت.

به گفته بازگیر، شرایط اقلیمی حاکم بر این استان موجب شده تا سطح آب سفره‌های زیرزمینی در اغلب دشت‌ها به طور میانگین ۱۵ متر افت کنند.

او نتیجه ادامه این روند را «افزایش شوری و سختی آب‌ها و چالش تأمین آب» دانست.

مناطق گسترده‌ای از ایران دست‌کم ۱۵ سال است که با خشکسالی روبه‌رو هستند و بحران آب به یکی از مسائل چالش‌برانگیز تبدیل شده است.

مقامات دولتی می‌گویند که دست‌کم ۵۰۰ شهر ایران با تنش آبی مواجه‌اند.