جشنواره ادبی نویسندگان در شهر پراگ با حضور محمود دولتآبادی، نویسنده نامآشنای ایرانی ۷ نوامبر برگزار میشود. موضوع این جشنواره «ترس» و «خودسانسوری» است. از نویسندگانی از کشورهای اسرائیل، عراق، آمریکا و هلند نیز دعوت شده که در این جشنواره شرکت کنند.
مایکل مرتس، دبیر جشنواره ادبی نویسندگان گفته است: «ما با برگزاری همایشهایی موضوع “ترس” و “خودسانسوری” و نمود ادبی آن را به بحث میگذاریم.»
جشنواره ادبی نویسندگان در شهر پراگ همچنین اعلام کرده که از محمود دولتآبادی به عنوان «نویسنده اصلی» دعوت کرده که در این جشنواره ادبی شرکت کند. این جشنواره ادبی از محمود دولتآبادی به عنوان نویسندهای یاد کرده که آثارش از سالهای دهه ۱۹۷۰ تاکنون «تهاجمی» و در مخالفت با سیاستهای سرکوبگر بوده است.
رمان «زوال کلنل» به ترجمه بهمن نیرومند به آلمانی و به ترجمه تام پتردیل به زبان انگلیسی منتشر شده است. در جشنواره ادبی نویسندگان پراگ این رمان در مرکز توجه قرار دارد. این اثر که در سال ۲۰۱۳ برنده جایزه ادبی یان میخالسکی شد، در ایران از وزارت ارشاد اسلامی مجوز نشر نگرفته.
به گفته محمود دولتآبادی « این کتاب تا حدود یک سال و نیم بدون جواب ماند تا سرانجام با حدود ۶۱ مورد اصلاحات به من برگردانده شد. من روی موارد اصلاحی، به رغم میل خودم و ساختار کتاب و برای اینکه حسن نیت خود را نشان داده باشم، مقداری کار کردم ولی نتیجه، باز هم منفی بود زیرا این کتاب را با ۲۱ مورد ایراد تازه به من برگرداندند.»
روزنامه «پراگ دیلی مانیتور» درباره رمان کلنل مینویسد: «یک سرهنگ ارتش پس از انقلاب میبایست جنازه مثله شده دخترش را که انقلابیون شکنجهاش دادهاند دفن کند.»
جیمز گاب، نویسنده و روزنامهنگار آمریکایی که در جوانی در جنگ ویتنام هم شرکت داشته، میزگردی با حضور محمود دولتآبادی و ساموئل شیمون (نویسنده و روزنامهنگار عراقی) و آرنون گرونبرگ (نویسنده هلندی) برای بحث و گفتو گو درباره جنگ برگزار میکند.
ئیشار سارید، نویسنده اسرائیلی و افسر سابق موساد که رمانی درباره فعالیتهای موساد در ارتش اسرائیل نوشته و عبدالرحیم العالم، نویسنده مراکشی از دیگر نویسندگانیاند که در جشنواره نویسندگان پراگ شرکت دارند.
جشنواره ادبی نویسندگان در پراگ از جشنوارههای مهم ادبی در جهان است. این جشنواره با این هدف برگزار میشود که جهان را به عنوان «مکانی برای گفتوگو و کنش اجتماعی» معرفی کند. این جشنواره نخستین بار در سالهای دهه ۱۹۷۰ و در طی جنگ سرد به همت مایکل مرتس در لندن برگزار شد. اما بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پایان جنگ سرد به زادگاهش در شهر پراگ بازگشت. از آن زمان تاکنون این جشنواره تلاش میکند به لحاظ فرهنگی محل تلاقی شرق و غرب باشد.
بیست و یکمین جشنواره ادبی نویسندگان پس از چهار روز در ۱۱ نوامبر با اهدای جایزه آزادی بیان به کار خود پایان میدهد. سلمان رشدی از نویسندگانیست که این جایزه را به دست آوردهاند.