علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران در دیدار با همتای گرجستانی خود پروژه انتقال آب از گرجستان به ایران را «طرحی در زمینه گسترش مبادلات اقتصادی دو کشور» توصیف کرد.

دولت پیشین ایران نیز دنبال واردات آب از تاجیکستان در ازای صادرات گاز به این کشور بود.
دولت پیشین ایران نیز دنبال واردات آب از تاجیکستان در ازای صادرات گاز به این کشور بود.

خبرگزاری خانه ملت شامگاه چهارشنبه ۱۱ شهریور گزارش داد لاریجانی که در نیویورک به‌سر می‌برد، در این دیدار افزوده با انتقال آب از گرجستان به ایران، «می‌توان مشکل برخی مناطق ایران مانند دریاچه ارومیه که از کم‌آبی رنج می‌برد ‌را مرتفع کرد.»

روند خشک شدن دریاچه ارومیه در سال‌های اخیر شتاب بیشتری گرفته است، به‌طوری که بیش از ۹۳ درصد آب آن خشک شده و تنها هفت درصد از این تالاب بین‌المللی باقی مانده است. برداشت بی‌رویه آب از حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و حفر چاه‌ برای توسعه کشاورزی یکی از دلایل اصلی پایین رفتن سطح آب در این دریاچه است.

دیوید اوسو پاشویلی، رئیس مجلس گرجستان نیز در این دیدار گفته پروژه انتقال آب به ایران مدت‌هاست که مطرح است و گرجستان با توجه به «مازاد آب در این کشور» از پروژه انتقال آب به کشورهای همسایه استقبال می‌کنند.

چند روز پیش نیز حمید چیت‌چیان، وزیر نیرو ابراز امیدواری کرده بود که برای رفع مشکلات آبی کشور، مذاکرات با کشورهای همسایه در مورد واردات آب به نتیجه برسد.

ایران سال‌هاست که با خشکسالی مواجه است. خشکسالی شدید و کاهش باران از یک سو و برداشت‌های بی‌رویه از ذخایر آب‌های زیرزمینی باعث شده تا مقامات در مورد وضعیت آب و آینده آن ابراز نگرانی کنند.

این نخستین بار نیست که مقامات ایران موضوع واردات آب را مطرح می‌کنند. دولت پیشین ایران نیز دنبال واردات آب از تاجیکستان در ازای صادرات گاز به این کشور بود.