علی صابری، مسئول حوزه نمايندگی ولی فقيه در سازمان امور اراضی ايران، يکشنبه ۱۱ مرداد از شناسايی ۵۰۰ هزار مورد «ساخت و ساز غيرمجاز ويلايی و مسکونی» در اراضی ملی ايران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در مجموع پنج ميليون متر مربع «ساخت و ساز غيرمجاز» صورت گرفته است.
صابری میگويد از بين ۵۰۰ هزار ساخت و ساز غيرمجاز در اراضی ملی و طبيعی تنها حکم قضايی تخريب ۵۰۰ مورد صادر شده که همين ۵۰۰ مورد نيز به دليل اينکه سازمان امور اراضی دستگاههای سنگين مانند لودر و بلدوزر ندارد، اجرا نشده است. بروز «مشکلات اجتماعی» يکی ديگر از دلايل اجرا نشدن حکم تخريب اين ساخت و سازها اعلام شده است.
به گفته علی صابری، مالکان واحدهای غيرمجاز در اين اراضی، با روشهای مختلف، از خدماتی مانند آب و برق نيز بهرهمند میشوند.
بيشترين ساخت و سازهای غيرمجاز در اراضی ملی و طبيعی در استانهای تهران، البرز، اصفهان و استانهای شمالی انجام میشود.
رمضان شجاعی کياسری، عضو کميسيون فرهنگی مجلس ايران شهريور سال گذشته گفته بود که شماری از هنرمندان و ورزشکاران ايرانی با تغيير کاربری منابع طبيعی شمال کشور اقدام به ساخت ويلا در آنها کردهاند.
به گفته او «دلالان با تصاحب بخشی از مراتع به نام برخی از ارگانها و دستگاههای نظام از جمله اخذ زمين برای مدرسهسازی٬ شهرکسازی و دانشگاهسازی که بعد تبديل به ويلا میشوند از دست دستگاه قضا در حال فرار هستند.»
با سلام
در صورت درست بودن این آمار ؛ و احتساب 500 متر برای هر ویلا بطور متوسط! 250 میلیون متر مربع مساحت زمینهایی هست که از منایع طبیعی و جنگلهای ایران کاسته شده است!!! آیا میزان سواحل و جنگلهای شمال ایران ظرفیت این میزان دست برد را دارد؟ چه میزان از آنها باقی میانده است!!!؟؟؟؟
iliashid / 02 August 2015
500 هزار …همگی ;i مسئولان رده بالا نیستند .خیلی هاشون همین مردم عادی اند .سرزمین مادری من توسط یه مشت جنگل ندیده غارت شد .
داد / 02 August 2015
ويلاي غير مجاز كه الان به هيچ وجه اجازه ساخت ندارد وقتى در قبل جلوى ساخت گرفته نشده بعد چندين دست گشته الان مسئولان مقصوود يا مردم كه پولشان واميدشان راحت توسط دولت مى تواند از بين برود تخريب جنگل بيشتر در روستاها صورت گرفته كه از قبل حتى داخل جنگل زندگى كرده اند راه حل اينكه ديگر به هيچ وجه ساخته نشود وساحته شده ها بجاى تخريب جريمه وپول ان صرف عمران شود تخريب يعنى نه ان زمين بدرد كشاورزى مى خورد نه كشاورزى و دولت و ارگانها مسئول واقعى هستند در شمال كشور بايد زمينهايى جهت توريستهاى داخلى اجازه ساخت شهركهاى گردشگرى تبديل شود چراكه فاصله كوه وجنگل در مناطقى كم و صرفه اى برأي كشاورزى نيست و از طرف ديگر تركيه با تبليغ ويلاهاى خود بطور گسترده هم ارز از كشور ما خارج مى كند و هم ايرانى را توريست دائم خود مى كند وبه اين مسائل نمى شود خصمانه نگاه كرد در اينده با توجه به خشكسالى مهاجرت به شمال زياد و هجومى ميشود
Mehdi / 03 August 2015