قطعاتی از قديمی‌ترين قرآن جهان در دانشگاه بيرمنگام يافت شد. بر اساس تحقيقات دانشگاه بيرمنگام قدمت اين قرآن که در حدود ۱۰۰سال است در کتابخانه دانشگاه بيرمنگام نگه‌داری می‌شود، به ۱۳۷۰ سال قبل بازمی‌گردد.

qoran
اين نسخه خطیِ يافت‌شده از قرآن به خط حجازی نوشته شده و شامل بخش‌هايی از سوره ۱۸ تا ۲۰ قرآن است

به گزارش شبکه خبری بی بی سی انگلیسی، آزمايش‌ «قدمت‌يابی راديو کربن» بر روی اين قرآن با احتمال بيش از ۹۵ درصد نشان داد که اين قرآن بر پوست گوسفند يا بز نوشته شده و قدمت آن به سالهای ۵۶۸ تا ۶۴۵ پس از ميلاد مسيح باز می‌گردد.

پرفسور ديويد توماس، استاد مسيحيت و اسلام در دانشگاه بيرمنگام درباره اين خبر گفت: «به احتمال زياد اين قرآن تنها چند سال پس از تأسيس واقعی اسلام نوشته شده است.»

با توجه به سنت اسلام، حضرت محمد آيات قرآن را به صورت وحی، در بين سال‌های ۶۱۰ تا ۶۳۲ ميلادی(تا زمان مرگ) دريافت کرده است.

پروفسور توماس در اين باره گفت:«هرکس که در واقع اين قرآن را نوشته است به خوبی حضرت محمد را می‌شناخته و به احتمال زياد او را ديده و با او حشر و نشر داشته است.»

اين نسخه خطیِ يافت‌شده از قرآن شامل بخش‌هايی از سوره ۱۸ تا ۲۰ قرآن است و به خط حجازی، شيوه رايج کتابت در آن زمان، نوشته شده است.

اين اوراق بخشی از مجموعه مينگانا از اسناد خاورميانه در کتابخانه دانشگاه بيرمنگام است که در دهه ۱۹۲۰ ميلادی گردآوری شده است.