رئيس دولت يازدهم، شنبه ۲۳ خرداد با شرکت در يک کنفرانس خبری اعلام کرد که چارچوب‌های کلی مورد نظر جمهوری اسلامی مورد قبول ۱+۵ است. او آنچه در خصوص مذاکرات هسته‌ای به دست آمده را «پيروزی برای ملت ايران» خواند.

roohani 2

اين نشست خبری به مناسبت پيروزی او در انتخابات رياست‌جمهوری ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ برگزار شده بود. بخش عمده سخنرانی امروز روحانی به صحبت بر سر مذاکرات هسته‌ای و سیاست‌های اقتصادی دولت گذشت. او در بخش کوتاهی از نشست مطبوعاتی‌اش با تکذیب این موضوع که شورای عالی امنیت ملی کسی را ممنوع التصویر کرده، گفت که دولتش می‌کوشد آنچه وعده داده عمل کند اما در برخی امور کل حاکمیت باید دست به دست هم دهند.

حسن روحانی در ابتدای اين کنفرانس مطبوعاتی از علی خامنه‌ای، رهبر ايران برای ترسيم خطوط اصلی مذاکرات هسته‌ای و حمايت از تيم مذاکره‌کننده سپاس‌گزاری کرد. او هم چنين با تشکر از مردم گفت: «بايد از مذاکره کنندگان قوی ما در اين مذاکرات و وزير خارجه که سرپرستی مذاکرات را به عهده دارند تشکر کنم که هر آنچه تا امروز به دست آورده‌ايم موجب افتخار ملی است.»

پيروزی بزرگ: مذاکرات هسته‌ای

به گفته رئيس دولت يازدهم دو سال پيس قدرت‌های جهانی شرقی و غربی «حق غنی‌سازی ايران» را به رسميت نمی‌شناختند، اين در حالی است که اکنون همه قدرت‌های بزرگ غربی اذعان می‌کنند که ايران حق غنی‌سازی دارد و «نيروگاه‌های نظنز و فردو درهايشان باز خواهد ماند.»

بنابر گفته‌های رئيس‌جمهوری اسلامی ايران، توافق هسته‌ای با رفع تحريم‌های اقتصادی و مالی توام خواهد بود و اين بدان معناست که تمامی تحريم‌ها و قطعنامه‌های شورای امنيت نيز «بدون ترديد با اجرای توافق» لغو می‌شود. روحانی تأکيد کرده دولتش مصر به اين همزمانی است.

او اين موضوع را پيروزی بزرگ ملت ايران خواند.

بنابر گفته روحانی صدور قطعنامه شورای امنيت برای لغو تحريم‌ها، اولين گام اجرايی بعد از توافق خواهد بود.

اگرچه روحانی در جريان صحبت‌های امروز خود تصريح کرد که در جزئيات توافق هسته‌ای همچنان اختلاف نظرهای فراوانی وجود دارد، اما اضافه کرد که تهران خود را در يک زمان خاص محصور نمی‌بيند.

از سخنان امروز روحانی این برداشت تقویت می‌شود که حکومت ایران پیوستن به پروتکل الحاقی را پذیرفته است. روحانی در مصاحبه مطبوعاتی امروز گفت: «یران می خواهد با اجرای این توافق و پروتکل ثابت کند که اتهامات بی اساسی که علیه ایران زده می شد، برای جهانیان روشن شود که این اتهام بی اساس است.»

او در زمينه بازرسی از مراکز هسته‌ای ايران که از موضوعات مورد مناقشه داخلی و خارجی در طول مذاکرات بود، گفت: «بازرسی در پروتکل الحاقی وجود ندارد، ايران نخواهد گذاشت که اسرار کشورش به بهانه اجرای پروتکل يا هر معاهده ديگری در دست ديگران قرار بگيرد.»

اهداف انتخابات ۹۲: تعامل با دنيا برای حفظ حقوق ملت

روحانی در ادامه اين نشست خبری اهداف سال ۹۲ را تعامل سازنده برای حفظ حقوق ملت و منافع ملی دانست. او دليل مذاکره با ۱+۵ را همين امر خواند و گفت: «در کنار حفظ حقوق هسته‌ای بايد حقوق دسترسی يک ملت به بازارهای جهانی نيز همزمان تأمين شود.»

رئيس پيشين مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت «اجرای اصل ۴۴ را بسيار مهم خواند. به عقيده او اجرای دقيق اين اصل می توانست يک انقلاب بزرگ اقتصادی باشد اما «متاسفانه يک نهادهايی که نه خصوصی و نه دولتی و معروف به خصولتی هستند وارد اصل ۴۴ شدند.»

او درباره سياست اقتصادی‌ دولت اعلام کرد که دولت يازدهم قصد ندارد در بازار سرمايه دخالت مستقيم کند و فقط نقش نظارتی خواهد داشت.

روحانی در دومین سالگرد دولت یازدهم با تکرار شعار اعتدال، پیروزی در این انتخابات را متعلق به هیچ گروه و دسته‌ای و حزبی ندانست، بلکه به مردم و رهبر ایران تبریک گفت که توانستند مردم را به خوبی پای صندوق های رأی هدایت کنند.