رئیس قوه قضاییه، رئیس خبرگان و دادستان کل کشور از تاکید روحانی روی وزن و تاثیر تحریمها گله کردهاند. رئیس جمهور ایران گفته بود تحریمها باید لغو شوند تا با سرمایهگذاری از مشکل آب تا مشکلات مالی مردم حل شوند.
صادق لاریجانی، روز چهارشنبه ۲۰ خرداد در جلسه مسئولان عالی قضایی پیوند زدن همه مشکلات اقتصادی به مذاکرات هستهای را اشتباهی راهبردی خواند.
رئیس قوه قضاییه ایران در واکنش به سخنان چند روز قبل روحانی گفت: «این که به گونهای در مقابل دشمن سخن بگوییم که گویا مشکلات کشور معطوف به تحریمهاست و کشور بر اثر این تحریمها کاملا وامانده و راهی به جلو ندارد، کار غلطی است.»
حسن روحانی روز یکشنبه ۱۷ خرداد در مراسم «جایزه ملی محیط زیست» گفته بود در همه زمینهها به سرمایه و فناوری نیاز داریم: «تحریمهای ظالمانه باید از بین بروند تا سرمایهگذار به کشور بیاید و سرمایهگذاری انجام شود و از مشکل آب خوردن مردم تا مشکلات مالی و بانکی مردم حل شود.»
ابراهیم رئیسی، دادستان کل کشور نیز همزمان با لاریجانی از سخنان روحانی انتقاد کرد. او گفت: «این که آب خوردن را به مذاکرات وابسته بدانیم، یک خطای راهبردی است که دشمن خواسته یا ناخواسته از این کد استفاده خواهد کرد.»
محمد یزدی، رئیس مجلس خبرگان نیز روز پنجشنبه ۲۱ خرداد گفت: «مسئولان و مدیران نباید مسائل جاری و روزمره را به مسئله مذاکرات گره بزنند و کار خود را ادامه دهند.» یزدی افزود این درست نیست که همه مشکلات را به مذاکرات اتمی مرتبط سازیم.
روحانی در مراسم «جایزه ملی محیط زیست» عنوان کرده بود که تا حرف لغو تحریم میشود «عدهای چشم میچرخانند.»
رئیس جمهور ایران در همین زمینه یادآوری کرد که گروهی نمیدانستند تحریم چیست و دولتش تمام تلاش را میکند که اوضاع را به حالت اول باز گرداند.
محمود احمدینژاد، رئیس جمهور پیشین ایران بارها گفته بود که تحریمها ورق پارهای بیش نیستند.
یزدی، رئیسی و لاریجانی در حالی از تاکید روحانی روی گستردگی اثرات تحریمها گله کردهاند که شرط مقامات جمهوری اسلامی برای توافق جامع هستهای، لغو یکباره کلیه تحریمهاست. طرحی یک فوریتی نیز روز ۱۹ خرداد در مجلس ایران با امضای ۲۲۵ نماینده به تصویب رسید که در آن خواسته میشود در روز امضای توافق، همه تحریمها به صورت یکپارجه لغو شوند.
در ایران چون همه چیز به روش هیئتی و بسیجی وار اداره می شود هر کس کار یکی دیگر را انجام می دهد.
اصلا کاری ندارم صادق لاریجانی صلاحیت تصدی ریاست دستگاه قضایی کشور را دارد یا ندارد و یا روحانی رییس جمهور قانونی هست یا نیست. سیاست خارجی مملکت یا بیانات رییس جمهور چه دخلی به رییس دستگاه قضایی دارد؟ مگر مثلا در آمریکا جان رابرتز می تواند برای اوباما تعیین تکلیف کند که چه چیز بگوید یا چه چیز نگوید؟ نهایت کاری که این بابا، یا شخصی در جایگاه رییس دستگاه قضایی یک کشور، می تواند بکند اینکه اظهار نظر کند چه چیز مطابق قانون اساسی نیست.
فرهاد / 11 June 2015