آمار تلفات زلزله سهمگین روز ۲۵ آوریل / ۵ اردیبهشت در نپال در حال افزایش است و اینک از مرز ۵ هزار نفر گذشته. مقامات رسمی در نپال به اشتباه‌های خود به هنگام هدایت عملیات امداد و نجات اعتراف کرده و گفته‌اند بسیاری از حادثه‌دیدگان در روستاها و نقاط دور افتاده در انتظار کمک، به حال خود رها شده‌اند.

Nepal- Earthquake-protest_April 2015
صدها نفر در کاتماندو، پایتخت نپال، به نحوه امدادرسانی به مناطق دورافتاده اعتراض کردند

به گزارش رویترز، صدها نفر از مردم مقابل مجلس این کشور در شهر کاتماندو تظاهرات کرده و از دولت خواستند کمک‌های بیشتری به مناطق دورافتاده اختصاص دهد.

معترضان می‌گویند وسایل حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس‌ها اکنون به مناطق دورافتاده نمی‌روند و هیچ راهی برای تماس با افرادی که در آن نواحی زندگی می‌کنند وجود ندارد.

معترضان همچنین از این‌که چهار شب متوالی در چادرها یا سرپناه‌‌هایی که خود برپا کرده‌اند و می‌خوابند به شدت خشمگین هستند و می‌گویند دولت در برپاکردن اردوگاه‌های کافی برای حادثه‌دیدگان کوتاهی کرده است.

گزارش شده است پلیس ضد شوروش با معترضان درگیر شده و آن‌ها را متفرق کرده است.

گرچه کمک‌های فراوانی بلافاصله از نقاط مختلف جهان به سوی نپال سرازیر شده است، اما دولت همچنان مشغول بررسی ابعاد خسارت‌هاست و هنوز تصویر دقیقی از میزان آسیب‌ها و مناطق خسارت دیده وجود ندارد.

به گفته مینندرا ریجال، وزیر ارتباطات نپال، زلزله بزرگ ۷/۸ ریشتر در این کشور فاجعه‌ای با ابعاد بی‌سابقه بوده است و از این رو ضعف‌های زیادی در نحوه امدادرسانی وجود دارد.

سوشیل کویرالا، نخست وزیر نپال، به رویترز گفته است ممکن است آمار تلفات با اطلاعاتی که اکنون از روستاها و مناطق دورافتاده کسب می‌شود به راحتی از مرز ۱۰ هزار نفر نیز بگذرد.

آمار تلفات ممکن است از ۱۰ هزار نفر نیز بگذرد
آمار تلفات ممکن است از ۱۰ هزار نفر نیز بگذرد

افزون بر آمار بالای کشته‌شدگان، برآورده شده که زلزله نپال بر زندگی حدود ۸ میلیون نفر تأثیر گذاشته است. این رقم حدوداً معادل یک چهارم جمعیت این کشور کوهستانی است که بین چین و هند واقع شده است.

به گفته صندوق کودکان ملل متحد یا یونیسف، یک ملیون نفر از کسانی که با درجات مختلف از این زلزله آسیب دیده‌اند را کودکان تشکیل می‌دهند.

سازمان ملل متحد نیز گفته است حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اکنون نیاز فوری به مواد غذایی دارند.

در جریان زلزله اخیر، علاوه بر تلفات بالای انسانی و از میان رفتن زیرساخت‌های گسترده در این کشور، ‌شماری از آثار و بناهای تاریخی و محوطه‌‌های ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز از میان رفت. سازمان‌های مسئول حفظ میراث فرهنگی در سطح بین‌المللی به شدت نگران میزان خسارت‌ها به معابد و بناهای قدیمی در نپال هستند و در حال جمع‌آوری اسناد و مدارک از ساختمان‌های از بین رفته‌اند.

بیشتر بخوانید: تلاش یونسکو برای بازسازی آثار تاریخی نپال

این بزرگ‌ترین فاجعه طبیعی در نپال طی ۸۰ سال گذشته است. در زلزله بزرگی که در سال ۱۹۳۴ در این کشور رخ داده بود ۸۵۰۰ نفر کشته شدند.