گفت‌و‌گوهای تازه  جان کری و محمد جواد ظریف در مونترو – سوئیس – برای رسیدن به توافق اتمی، با سخنرانی نتانیاهو در واشنگتن در مخالفت با توافق اتمی همزمان شده است.

Iran Atom

تنش بین این دو دیدگاه بیش از یک دهه  ادامه دارد، اما به یک دلیل ساده این روزها به اوج خود رسیده است. دلیل آن هم ظاهرا نزدیک شدن به یک توافق تاریخی در مورد پرونده اتمی جمهوری اسلامی است.

روزهای سرنوشت ساز فرا رسیده‌اند به ویژه آن که هردوطرف گفته‌اند مذاکرات تمدید نخواهد شد. محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت جمهوری اسلامی گفت :«مقیدیم تا یازده فروردین مذاکرات اتمی را به فرجام برسانیم .» جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز دو روز پیش از سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا، از دستیابی به توافق با جمهوری اسلامی برای حل مناقشه هسته‌ای دفاع کرد.

نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل درراه رفتن به واشنگتن گفت: «احساس می‌کنم  فرستاده  تمامی ملت یهود هستم» تا «ماموریت تاریخی » در ارتباط با پرونده اتمی ایران به انجام برسد و به هر ترتیب مانع توافق جمهوری اسلامی و گروه شش شود. او گفت: «نمی‌توان به جمهوری اسلامی اعتماد کرد، این توافق که هنوز کامل نشده تهدیدی خواهد بود علیه موجودیت اسرائیل و جهان.»

رادیو زمانه در گفت‌و‌گو با دو کارشناس پرونده اتمی جمهوری اسلامی، رضا تقی‌زاده در گلاسکو و مهران مصطفوی در پاریس این پرسش‌ها را مطرح می‌کند:

* – آیا رسیدن به توافق پایانی در مورد پرونده بحث برانگیز اتمی جمهوری اسلامی نزدیک است؟

* – در این صورت چارچوب کلی توافق جامع چگونه خواهد بود؟

* – تلاش‌های مخالفان به ویژه نتانیاهو چقدر در روند روزهای پایانی مذاکرات تاثیر گذارند و در صورت شکست این گفت‌وگو ها چه خواهد شد؟