حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای اعلام کرد: «اگر روزی زمینه‌های لازم فراهم شود محاکمه سران فتنه صورت می‌گیرد.» «سران فتنه» اصطلاحی است که سران حکومت ایران در مورد میرحسین موسوی و مهدی کروبی به کار می‌برند.

ezhehyi mohseni
اژه‌ای: تا پرونده در محاکم قضایی مطرح نشود نمی‌توانیم کیفرخواستی را مطرح و آن را برای مردم منتشر کنیم. (خبرگزاری فارس)

به گزارش خبرگزاری میزان، سخنگوی قوه قضائیه در نشستی خبری  در پی پرسش یکی از خبرنگاران در مورد وضعیت موسوی و کروبی گفت: «به زودی دادگاهی برای محاکمه سران فتنه ۸۸ تشکیل شده و آن‌ها محاکمه می‌شوند و نتیجه جلسات دادگاه نیز در سطح عموم اطلاع‌رسانی خواهد شد.» در گزارش خبرگزاری‌های فارس و ایلنا جمله‌ای مبنی بر این که دادگاه مذکور به زودی برگزار خواهد شد، نیامده است.

این نشست در روز دوشنبه ۱۵ دی ماه برگزار شد و محسنی اژه‌ای این توضیح را در جواب به پرسشی داد که در مورد اظهار نظر رییس قوه قضاییه در نهم دی ماه در رابطه با موسوی و کروبی مطرح شد.

محسنی اژه‌ای در این رابطه گفت: «مردم نسبت به این موضوع و اتفاقات بعد از فتنه سال ۸۸ آگاه هستند ضمن اینکه تا قبل از تنظیم کیفرخواست مطابق با قانون نمی‌توان در مورد متهمان این پرونده اظهار نظر کرد.»

صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه ایران، به مناسبت نهم دی ماه، روزی که محافظه‌کاران ایران آن را روز پایانی جنبش سبز می‌دادند، گفته بود که موسوی و کروبی به دو دلیل محاکمه نشدند، یکی حکم شورای امنیت ملی مبنی بر حصر خانگی آنان و دیگر اینکه برای آن‌ها نتیجه دادگاه مهم نبود بلکه می‌خواستند حرف خود را در دادگاه بزنند.

علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس، که از روزهای آغاز حصر خانگی موسوی، کروبی و رهنورد از حامیان محاکمه این شخصیت‌ها و پایان حصر غیر قانونی بوده است به سخنان صادق لاریجانی اعتراض کرد.

علی مطهری، رئیس قوه قضاییه ایران را در نامه‌ای خطاب قرار داد و درباره دلایل غیرقانونی محاکمه نشدن میرحسین موسوی و مهدی کروبی پرسش کرد.

علی مطهری در نامه خود نوشت: «فرمودید “یکی از دلایل برگزار نشدن دادگاه عوامل فتنه این است که برخی از آن‌ها گفته‌اند اصلاً نتیجه محاکمه برایشان مهم نیست و آنان تریبونی می‌خواهند که حرف‌های خود را بزنند”. این استدلال از جناب عالی بعید به نظر می‌رسید. روشن است که این دلیل پذیرفته نیست زیرا طبیعی است که هر متهمی می‌خواهد حرف‌هایش را به گوش مردم برساند و این حق اوست، خصوصاً در مورد مته‌مان مورد نظر که در چند سال گذشته از اظهارنظر محروم بوده‌اند و در مقابل، اتهامات فراوانی از قبیل براندازی و ارتباط با دشمن خارجی به آن‌ها وارد شده است.»

مساله مخالفت با محاکمه قانونی میرحسین موسوی و مهدی کروبی چندی است که از سوی مقامات ارشد جمهوری اسلامی مطرح می‌شود. در مهرماه ۱۳۹۳ احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در برنامه شناسنامه شبکه سه تلویزیون دولتی ایران درباره زندان خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران اعتراضات سال ۸۸، موسوم به جنبش سبز، گفت: «بر سر این عوامل منت گذاشته شده است؛ اگر بنا به محاکمه این‌ها بود هیچ قاضی عادل و آگاهی جز حکم اعدام برای آن‌ها صادر نمی‌کرد.»