آنتونی لیک، مدیر اجرایی صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) گفت سال ۲۰۱۴، سالی «ویرانگر» برای میلیونها کودک بود. بهگفته یونیسف ۲۳۰ میلیون کودک در کشورهایی که در مناطق درگیریهای نظامی قرار دارند بهسر میبرند.
در گزارش جدید یونیسف آمده است ۱۵ میلیون تن از این کودکان بهطور مستقیم در درگیریهای نظامی بهکار برده میشوند. چنین وضعیتی در دو دهه اخیر بیسابقه بوده است.
آنتونی لیک میگوید: «کودکان [در طول سال جاری میلادی] در حالی کشته شدهاند که یا در کلاس، درس میخواندند و یا در خواب بودهاند. آنها پدر و مادر خود را از دست دادهاند، ربوده شدهاند، شکنجه شدهاند، بهزور استخدام شدهاند و یا مورد تجاوز قرار گرفته و همچون بردگان فروخته شدهاند. هرگز در سالهای اخیر اینچنین کودکان مورد خشونت قرار نداشتند.»
بهگزارش یونیسف جنگ سوریه زندگی ۷/۳ میلیون کودک را تغییر داده است. ۱/۷ میلیون کودک سوری در کشورهای همسایه پناهنده شدهاند.
در عراق، کشوری که در آن حدود ۲/۷ ميليون کودک بهدلیل درگیریهای نظامی تهديد میشوند، دستکم ۷۰۰ کودک در سال ۲۰۱۴ معلول، کشته و يا حتی اعدام شدهاند.
در سودان جنوبی، تخمین زده میشود که ۲۳۵ هزار کودک زیر پنج سال از سوء تغذیه شدید رنج میبرند. ۷۵۰ هزار کودک بهدلیل جنگ داخلی در این کشور که از یک سال پیش آغاز شده مجبور به ترک خانههای خود شدهاند. ۳۲۰ هزار تن از آنها در اردوگاههای پناهندگی بهسر میبرند.
یونیسف همچنین میگوید در جمهوری آفریقای مرکزی ۱۲ هزار کودک سرباز توسط گروههای مسلح بهکار گرفته شدهاند.
در غزه، پس از درگیریهای نظامی تابستان گذشته، ۵۴ هزار کودک خانههای خود را از دست دادهاند. در مدت جنگ غزه ۵۳۸ کودک کشته و بیش از سه هزار و ۳۷۰ کودک زخمی شدند.
تهدیدهای تازه
این نهاد مدافع حقوق کودکان در گزارش خود با اشاره به شیوع بیماری ابولا در غرب آفریقا که هزاران نفر از کودکان را یتیم و حدود پنج میلیون تن از آنها را از مدرسه محروم کرد، بر ظهور تهدیدات جدید علیه سلامت و رفاه کودکان تأکید نمود.
مدیر اجرایی یونیسف میگوید: «خشونت و زخمها نه تنها به هر کودک آسیب فردی میرساند، بلکه قدرت کل جوامع را تضعیف میکند.»
سازمانهای بشردوست در جهان بسیج شدهاند تا به کسانی که در سرزمینهای خطرناک بزرگ میشوند کمک کنند. در جمهوری آفریقای مرکزی کارزاری برای راهاندازی دوباره آموزش ۶۶۲ هزار کودک آغاز شده است.
نزدیک به ۶۸ میلیون دوز واکسن فلج اطفال نیز در کشورهای خاورمیانه توزیع شده است تا مانع از شیوع فلج اطفال در عراق و سوریه شوند.
در سودان جنوبی بیش از ۷۰ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه شدید درمان شدهاند.
آنتونی لیک میگوید: «جهان میتواند و باید تلاش خود را دو چندان سازد تا سال ۲۰۱۵ سال خوبی برای هر کودک باشد. زیرا هر کودک که در سلامت و امنیت کامل رشد میکند و قوی میشود و آموزش میبیند؛ میتواند به آینده خود و خانوادهاش، به جامعه و کشورش و در نهایت به آینده مشترک همه کمک کند.»
Trackbacks