سه مأمور انتظامی هنگام گشت شبانه‌شان در شهرستان زهک در استان سیستان و بلوچستان به قتل رسیدند. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان
سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان

خبرگزاری جمهوری اسلامی گزارش داده است که بامداد چهارشنبه ۵ آذر/ ۲۶ نوامبر یک خودروی سواری پژو که سرنشینانش نقاب‌دار و مسلح بودند، به سوی سه مأمور انتظامی آتش گشودند. این مأموران در میدان الغدیر در شهر زهک مشغول گشت شبانه بودند. دو تن از مأموران به نام‌های ستوان دوم بدیل مختاری و ستوان سوم حسین کیخا هماندم کشته شدند و یک سرباز وظیفه به نام محمد جواد گوری با جراحات شدید به بیمارستان انتقال یافت، اما در بیمارستان درگذشت.

سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان به خبرگزاری فارس گفته است این سه نفر مشغول گشت‌زنی در شهر بوده‌اند که اشخاص نقابدار و مسلح به آن‌ها حمله کرده‌اند و آن‌ها را به رگبار بسته‌اند. حسین رحیمی گزارش داده که اشخاص مسلح با دوخودرو به مأموران انتظامی حمله کرده‌اند.

خبرگزاری دانا، از خبرگزاری‌های نزدیک به محافل اطلاعاتی در ایران گزارش داده است که اشخاص نقاب‌دار و مسلح، پس از حمله به مأموران ناجا به سوی روستای خمک گریخته‌اند.

سرنوشت دانایی‌فر همچنان در ابهام

۱۸شهریور ماه سال جاری بیش از ۷۰ نفر به پاسگاه‌ مرزی ۱۷۱ سپاه پاسداران در سراوان حمله کردند. جیش‌العدل مسئولیت این حمله را پذیرفت و اعلام کرد که این پاسگاه را همراه با دو دستگاه تانک به طور کامل منهدم کرده است. جیش‌العدل مدعی شده بود که در این حمله ۱۰ تن از نیروهای جمهوری اسلامی را کشته و

شهرستان زهک در استان سیستان و بلوچستان
شهرستان زهک در استان سیستان و بلوچستان

چندین تن را زخمی کرده است. جیش‌العدل اعلام کرده بود که به خونخواهی عبدالرئوف ریگی به پاسگاه سپاه پاسداران حمله کرده است.

عبدالرئوف ریگی، رهبر جیش‌العدل بود که سپس گروه شبه‌نظامی جیش‌النصر را تأسیس کرد. این گروه شامگاه ۱۷ بهمن ۹۲ در منطقه «جکیگور» در شرق کشور، در مرز مشترک با پاکستان پنج مرزبان ایرانی را ربود. چهار تن از مرزبانان در فروردین ماه آزاد شدند و به خاک ایران بازگشتند. گفته شد که یکی از مرزبانان به نام جمشید دانایی‌فر توسط جیش‌العدل به قتل رسیده است، اما ۳۱۳ روز پس از این گرو‌گانگیری همچنان از سرنوشت جمشید دانایی‌فر اطلاعی در دست نیست.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، چهارشنبه ۵ آذر/ ۲۶ نوامبر به خبرگزاری مهر گفته است که دولت همچنان در حال پیگیری سرنوشت دانایی‌فر است.

سیستان و بلوچستان: موصل ایران

حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی، در نطق میان‌دستوری که سه‌شنبه ۲۰ آبان ماه در مجلس شورای اسلامی ایراد کرد، استان سیستان و بلوچستان را با موصل عراق مقایسه کرد و گفت: «نگرانیم که در این استان اتفاقاتی که در موصل رخ داده، بیفتد که آن وقت دیگر دیر است.»

او از امکانات اندک و تبعیض اجتماعی گلایه کرد و گفت مردم استان به دلیل کمبود امکانات در حال مهاجرت به شهرهای دیگرند. او از دولت و از شورای عالی امنیت ملی خواست فکری به حال امنیت این استان کنند.

به گفته حسینعلی شهریاری، استان سیستان و بلوچستان تنها استان ایران است که هنوز از لوله‌کشی گاز بی‌نصیب مانده است.

مصطفی محمد نجار، مشاور عالی رئیس کل ستاد نیروهای مسلح ایران در واکنش به سخنان نماینده زاهدان، این‌گونه اظهارات را «نوعی بازی در پازل دشمن» خواند که به گفته‌ او «نشانه‌ای است از عدم آگاهی این نماینده محترم از اقتدار امنیتی جمهوری اسلامی ایران در مناطق مرزی».

او همچنین از کمیسیون امنیت ملی مجلس خواست تا تذکرات لازم را به این نماینده بدهد.