ایالت گوئررو در مکزیک و مکزیکوسیتی، پایتخت این کشور ناآرام است. عده‌ای از دانشجویان مکزیکی و مردم ناراضی به خیابان‌ها آمده‌اند. معترضان می‌گویند دانشجویان ربوده شده را زنده به ما بازگردانید.

حمله به دفاتر اداری مکزیک؛ دانشجویان را به ما زنده تحویل دهید
حمله به دفاتر اداری مکزیک؛ دانشجویان را به ما زنده تحویل دهید

به گزارش خبرگزاری فرانسه، معترضان خشمگین به دفاتر اداری در ایالت گوئررو در مکزیک حمله کردند و ساختمان‌های اداری و خودروهای پلیس را به آتش کشیدند. ۳۰۰ تن از معترضان نقابدار بودند. آن‌ها با کوکتل مولوتوف و سنگ به دفاتر اداری حمله کردند.

معترضان در اعتراض به قتل ۴۳ دانشجوی مکزیکی در اواخر سپتامبر سال جاری، به دفاتر اداری حمله کردند. در آن زمان پلیس به دستور شهردار محلی ۴۳ دانشجوی معترض مکزیکی را ربوده و به دست یک گروه تبهکار سپرده بود که آن‌ها را به قتل برساند.

معترضان می‌گویند: آن‌ها دانشجویان را زنده بردند، الان هم باید آن‌ها را زنده برگردانند و تحویل خانواده‌هایشان دهند.

در میان معترضان عده زیادی دانشجو هم حضور داشته‌اند. یکی از معترضان به خبرگزاری فرانسه گفته است: «خواسته و هدف ما در این مدت تغییر نکرده. ما می‌خواهیم دوستان‌مان را زنده به ما بازگردانند.»

در مکزیکوسیتی، پایتخت مکزیک که از آن به عنوان پرجمعیت‌ترین شهر دنیا یاد می‌شود نیز تظاهرات خشونت‌باری در اعتراض به قتل دانشجویان ربوده شده اتفاق افتاد. تظاهرکنندگان به مقر حکومتی در این شهر حمله کردند، اما نتوانستند وارد عمارت شوند.

نارضایتی از شیوه تحقیق در پرونده قتل دانشجویان

ایالت گوئررو؛ معترضان نقابدار به خودروی پلیس یورش برده‌اند
ایالت گوئررو؛ معترضان نقابدار به خودروی پلیس یورش برده‌اند

دانشجویان برای رسیدگی به معاش و دستمزد معلمان روستاها، با اتوبوس عازم ایگوالا بودند تا در یک تظاهرات شرکت کنند اما پلیس به روی آنها آتش گشود. پس از کشته شدن سه دانشجو در تیراندازی و گریز و فرار عده‌ای دیگر، ۴۳ دانشجو ناپدید شدند. دادستان مکزیک روز جمعه ۸ نوامبر اعلام کرده بود شواهد نشان می‌دهد که به احتمال زیاد یک گروه تبهکار، دانشجویان را کشته، آن‌ها را سوزانده، و سپس باقی اجساد را در رود ریخته است. دانشجویان معترض مکزیکی در ماه سپتامبر و در جنوب مکزیک ناپدید شده ‌بودند.

به گزارش پایگاه خبری «سی ان ان»، به نقل از دادستان، این اطلاعات تازه از سوی کارآگاهان پیشنهاد شده‌ است و برای حصول اطمینان کامل باید منتظر آزمایش دی‌ان‌ای (DNA) ماند. با این حال این آزمایش خود چالش بزرگی برای کار تفحص در این زمینه است، چرا که استخراج دی‌ان‌ای از اجساد سوخته شده کار مشکلی است.

با وجود اعلام این خبر از سوی دادستان، برخی از خانواده‌های قربانیان صحت این اخبار را زیر سؤال برده‌اند و معتقدند که شاید این دانشجویان زنده باشند. آن‌ها از شیوه تحقیق و بررسی این پرونده از سوی دولت به شدت اعلام نارضایتی کرده‌اند.

پیش از این معترضان ساختمان‌های اداری در شهر چیل پانسینکو را به آتش کشیده بودند. تظاهرکنندگان خشمگین در آن زمان به مقامات دولتی اولتیماتوم داده بودند که سرنوشت دانشجویان ناپدید شده را پیگیری و روشن کند.