یگان‌هایی از ارتش لیبی برای تحکیم حکومت مرکزی و پاکسازی بندر بنغاضی نبرد سهمگینی را در این شهر آغاز کرده‌اند.خانه‌ها ویران شده و بسیاری از ساکنان شهر آواره شده‌اند.

یک سرباز ارتش لیبی در بنغازی
یک سرباز ارتش لیبی در بنغازی

شبکه الجزیره گزارش داده است که یگان‌هایی از ارتش لیبی از چندین جبهه با شبه‌نظامیان اسلامگرا در بنغازی درگیر شده‌اند. صدای شلیک توپ و خمپاره شنیده می‌شود. هدف ارتش لیبی پاکسازی بندر بنغازی از شبه‌نظامیان اسلامگراست.

بندر بنغاری، در کرانه خلیج سیدرا دومین شهر بزرگ لیبی و خاستگاه اولین ناآرامی‌ها و اعتراضات برای براندازی رژیم ۴۲ ساله سرهنگ قذافی بود. شبه‌نظامیان اسلامگرا به انصار الشریعه وابسته‌اند و با گروه «دولت اسلامی» (داعش) هم روابط نزدیکی دارند. پس از سقوط حکومت قذافی در سال ۲۰۱۱ بنغازی تحت تصرف شبه‌نظامیان گروه انصار الشریعه درآمد و تاکنون ارتش نتوانسته است کنترل این بندر مهم را به دست گیرد.

الجریزه گزارش داده که بسیاری از خانه‌های مردم در اثر شلیک خمپاره و گلوله‌های توپ ویران شده و بسیاری از ساکنان بندر بنغازی آواره شده‌اند. مواد غذایی در شهر کمیاب است و مردم از نظر درمان و بهداشت در مضیقه قرار گرفته‌اند. عیسی العربی، یکی از نمایندگان مجلس لیبی وضع بندر بنغازی را اسفناک خوانده است.

عمر سناکی، وزیر کشور لیبی به خبرگزاری رویترز گفته است که ارتش بر شهر بنغازی تسلط پیدا کرده و لیبی حاکمیت خود بر بنادر و چاه‌های نفتش را تثبیت کرده است.

در لیبی عملاً دو حکومت و دو مجلس وجود دارد: مجلس نمایندگان لیبی که قانونی است و «مجلس شورای انقلابیون لیبی» که به گروه «فجر لیبی» و «انصارالشریعه» وابسته است. جامعه جهانی دو هفته پیش هشدار داده بود که اگر حکومت مرکزی لیبی نتواند بر کشور تسلط پیدا کند، این کشور به پناهگاهی برای شبه‌نظامیان اسلامگرا تبدیل می‌شود و آزادی‌های مدنی مردم بیش از پیش به خطر می‌افتد.

عفو بین‌الملل ۸ آبان/۳۰ اکتبر نسبت به نقض حقوق بشر و جنایات جنگی از سوی شبه‌نظامیان اسلامگرا در لیبی هشدار داده بود. در بیانیه عفو بین‌الملل آمده است: «شبه‌نظامیان لیبی به مناطق مسکونی حمله می‌کنند، جان و مال مردم را مورد تعرض قرار می‌دهند و مخالفانشان را شکنجه و اعدام می‌کنند.»