وضعیت حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران قرار است که در روز ۳۱ اکتبر ۲۰۱۴ در راستای برنامه «بررسی دوره‌ای جهانی» یا The Universal Periodic Review مورد بازنگری قرار گیرد. «بررسی دوره‌ای جهانی» یا همان یوپی‌آر (UPR) از سال ۲۰۰۶ وضعیت حقوق بشری همه کشورهای عضو سازمان ملل را در سیستمی داوطلبانه و تعاملی به صورت دوره‌ای بررسی می‌کند.

طی برنامه یوپی‌آر تعهدات کشورهای عضو سازمان ملل بر اساس میثاق‌های بین‌المللی‌ای که امضاء کرده‌اند با توجه ویژه به شاخص حقوق بشر، مورد نقد و بررسی گروه‌های حقوق بشری، سازمان‌های غیر دولتی و دیگر کشورهای عضو سازمان ملل قرار می‌گیرد. هرسال وضعیت حقوق بشری ۴۸ کشور عضو مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این بررسی‌ها، گزارش‌های سازمان‌های که وضعیت حقوق بشری این کشورها را دیدبانی می‌کنند اهمیت دارد و این سازمان‌ها گزارش‌های خود را به یوپی‌آر تقدیم می‌کنند.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران و سازمان امپکت ایران (Impact Iran) از جمله سازمان‌های غیردولتی هستند که با نوشتن گزارش‌های آگاهی‌دهنده به فرآیند بررسی دوره‌ای وضعیت حقوق بشر ایران در سازمان ملل کمک می‌کنند.

این دو گروه کلیپ زیر را پیش از حضور ایران در یوپی‌آر و برای آگاهی‌رسانی عمومی ساخته‌اند:

ایران پیش از این در سال ۲۰۱۰ نیز به‌طور داوطلبانه در برنامه یوپی‌آر سازمان ملل شرکت کرد و تعدادی از نقدهای سازمان‌های غیردولتی و کشورهای عضو سازمان ملل را پذیرفت. اما داوطلبانه بودن پروسه یوپی‌آر در مورد ایران به این مفهوم بوده که این کشور تعهدات که پذیرفته را عملی نکرده است.

در بازنگری سال ۲۰۱۴ قرار است که قرار است که ایران به یوپی‌آر گزارشی کامل از پیشرفت‌های خود در زمینه حقوق بشر ارائه کند. ویدئو فوق به موارد نقض گسترده حقوق بشر در ایران اشاره می‌کند که دولت ایران می‌بایستی در قبال آن پاسخگو باشد.