محمد سرافراز به جای عزت‌الله ضرغامی به ریاست تلویزیون دولتی ایران منصوب شد. از او به عنوان مهم‌ترین گزینه‌ داخلی سازمان صداوسیما برای جانشینی ضرغامی یاد می‌کردند.

محمد سرافراز، رییس تازه تلویزیون دولتی ایران
محمد سرافراز، رییس تازه تلویزیون دولتی ایران

رسانه‌های ایران هنوز انتصاب محمد سرافراز به ریاست صدا و سیمای جمهوری اسلامی را تأیید نکرده‌اند. اما بنا به اطلاعاتی که رادیو زمانه به دست آورده، ظاهراً انتصاب محمد سرافراز قطعی است.

از محمد حسین صفار هرندی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت نهم محمود احمدی‌نژاد، غلام علی حداد عادل که از انواع مناصب برخوردار است و از نزدیکان رهبر به شمار می‌آید، محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و علی دارابی از وابستگان به جمعیت ایثارگران به عنوان جانشینان احتمالی عزت‌الله ضرغامی یاد شده بود. اما سرانجام رأی رهبر جمهوری اسلامی بر محمد سرافراز قرار گرفت. پیش از این برخی رسانه‌ها از «پاکدستی» او به عنوان یک فضیلت یاد کرده بودند. با توجه به ریخت‌و‌پاش‌ها و سوءمدیریت‌های مالی در دوران ضرغامی و کمبود منابع مالی صدا و سیمای جمهوری اسلامی، این انتصاب معنی پیدا می‌کند.

عزت‌الله ضرغامی ب
عزت‌الله ضرغامی

دوران ریاست عزت‌الله ضرغامی بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی در آبان ماه به پایان می‌رسد. او به حکم آیت‌الله خامنه‌ای در خرداد ۸۳ به مدت پنج سال به ریاست سازمان صدا و سیما منصوب شد و حکم ریاستش برای یک دوره دوم هم تمدید شد.

محمد سرافراز پیش از این معاونت برون‌مرزی صدا و سیما و ریاست شبکه پرس تی وی را به عهده داشت. او علاوه بر پرس تی وی، در مدیریت شبکه‌ هیسپان تی وی هم نقش داشته. او هم‌اکنون با حکم آیت‌الله خامنه‌ای عضو شورای عالی فضای مجازی است. درک سرافراز از رسانه به درک رهبری جمهوری اسلامی نزدیک است و همین امر بخت او را برای تصدی ریاست سازمان صدا و سیما افزایش داده بود.

عزت‌الله ضرغامی در سی و هشتمین برنامه «افق رسانه» که در شهریور ماه سال جاری برگزار شد، از دوران ۱۰ ساله ریاستش بر سازمان صدا و سیما دفاع کرد. او کتابی از کارنامه ۱۰ ساله‌اش پرداخته که قرار است در مراسم معارفه رییس جدید به او اهدا کند تا راهنمای دوران مدیریت مدیر جدید باشد. در سخنان رییس سازمان صدا و سیما هیچگونه نشانه‌ای از نگرش انتقادی نبود. همچنین از مشکلات عدیده این سازمان از جمله ریزش مخاطبانش و ناتوانی‌اش در رقابت با رسانه‌های ماهواره‌ای و بی‌اعتمادی مردم به رسانه دولتی ایران، به ویژه پس از رویدادهای بحث‌برانگیز ۲۲ خرداد سخنی در میان نیامد.