خانواده صدیق محمدی، از مسئولان زندان قزلحصار به دلیل شکنجه و شکستن دندان این زندانی کرد سنی مذهب، به مسئولان قضائی کشور شکایت برده‌اند.

صدیق محمدی 1
صدیق محمدی بدون هیچ دلیل موجهی حدود ۴۰ روز را در انفرادی گذرانده است

به گزارش خبرگزاری هرانا، خانواده صدیق محمدی پس از مدت‌های طولانی موفق به ملاقات از پشت شیشه با وی در زندان قزلحصار می‌شوند. آنان هنگام ملاقات متوجه می‌شوند یکی از دندان‌های این زندانی عقیدتی، بر اثر ضرب و شتم ماموران زندان شکسته و پا‌هایش بر اثر شکنجه موسوم به «فلک»، کبود شده است.

یکی از آشنایان این زندانی عقیدتی گفته است: «وقتی خانواده صدیق محمدی او را دیدند متوجه شدند که یکی از دندان‌هایش بر اثر ضرب و شتم شکسته است و زندانبانان او را به شدت فلک کرده‌اند.»

به گفته این فرد مطلع، «صدیق محمدی بدون هیچ دلیل موجهی حدود ۴۰ روز را در انفرادی گذرانده است».

بر اساس این گزارش، خانواده صدیق محمدی از مسئولان زندان قزلحصار از جمله رئیس واحد دو این زندان (حسین قدمی) و رئیس حفاظت آن (ایرج حقیقی) شکایت کرده‌اند و خواهان پیگیری موضوع از طریق مجاری قانونی شده‌اند. با این حال حفاظت زندان با تهدید و اعمال فشار به صدیق گفته است که خانواده‌اش باید شکایت خود را پس بگیرند و «رضایت بدهند».

بیماری‌های روحی و جسمی

صدیق محمدی، زاده جوانرود است. او در زمان دانشجویی، در خردادماه سال ۸۸ دستگیر و در نهایت به اتهام محاربه به اعدام محکوم شد. این زندانی که سال‌ها ممنوع‌الملاقات بوده، در حال حاضر دچار بیماری‌های متعدد روحی و جسمی شده است.

روز هفتم دی‌ماه سال گذشته، صدیق محمدی از طریق وکیل خود باخبر می‌شود که حکم اعدامش از سوی دیوان عالی کشور نقض شده و پرونده او باید دوباره در دادگاه انقلاب سنندج مورد بررسی قرار گیرد. این زندانی عقیدتی اما بدون حضور در دادگاه، دوباره به اعدام محکوم می‌شود.

روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه به حمید ساعدی موچش، وکیل صدیق محمدی اعلام می‌شود که حکم اعدام این زندانی قطعی و به اجرای احکام فرستاده شده است. بدین ترتیب صدیق محمدی همچنان در خطر اجرای حکم اعدام قرار دارد.

zendan-ghezelhesar
رفتارهای توهین‌آمیز با زندانیان سیاسی و عقیدتی همراه با آزار جسمانی در ماه‌های گذشته بارها تکرار شده است

ضرب و شتم صدیق محمدی در زندان قزلحصار در شرایطی است که روز ۲۳ مهرماه سال جاری نیز ۸۰ تن از زندانیان عقیدتی اهل سنت زندان رجایی‌شهر، در اعتراض به توهین و بدرفتاری ماموران زندان با جمشید و جهانگیر دهقانی در زمان ملاقات، به مدت سه روز اعتصاب غذا کردند و خواستار برخورد با ماموران متخلف شدند.

آنها در نامه‌ای سرگشاده نوشته‌ بودند که برخورد توهین‌آمیز با دو زندانی عقیدتی اهل سنت کرد، بدون هیچ دلیلی صورت گرفته است. در این نامه نام ماموران سال ملاقات محمد اسلامی و کمالی عنوان شده‌ بود.

رفتارهای توهین‌آمیز با زندانیان سیاسی و عقیدتی همراه با آزار جسمانی در ماه‌های گذشته بارها تکرار شده است.

به تاکید نویسندگان نامه «به تازگی این فشارها و بی‌احترامی‌ها خیلی بیشتر شده به صورتی که به ضرب و شتم هم رسیده است».

زندانیان عقیدتی و خطر اعدام

بیشتر زندانیان عقیدتی سنی مذهب در زندان رجایی شهر و قزلحصار در خطر اجرای حکم اعدام قرار دارند.

دو زندانی محکوم به اعدام در زندان رجایی شهر فهرستی حاوی نام ۳۳ زندانی از ۴۰ زندانی محکوم به اعدام را در اختیار «زمانه» قرار داده‌اند.

نفر از این محکومان، کرد و یک نفر بلوچ است. این افراد فعالان مذهبی اهل سنت هستند و در دادگاه انقلاب به محاربه، اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام محکوم شده‌اند. آنان اتهامات وارده را رد کرده‌اند.

نام این ۳۳ زندانی به ترتیب حروف الفبا:‌ شاهو ابراهیمی، حامد احمدی، شهرام احمدی، عالم برماشتی، امید پیوند، سید عبدالهادی حسینی، جهانگیر دهقانی، جمشید دهقانی، محمدیاور رحیمی، بهمن رحیمی، مختار رحیمی، عبدالرحمان سنگانی، فرزاد شاه نظری، بهروز شاه نظری، کاوه شریفی، آرش شریفی، امجد صالحی، محمد غریبی، وریا قادری فرد، محمد کیوان کریمی، صدیق محمدی، پوریا محمدی، طالب ملکی، کمال ملایی، سید جمال موسوی، کیوان مؤمنی فرد، تیمور نادری زاده، فرشید ناصری، برزان نصرالله زاده، احمد نصیری، ادریس نعمتی، فرزاد هنرجو، و کاوه ویسی است.

هفت تن دیگر از محکومان به دلیل فشارهای وارده از سوی تیم‌های بازجویی تاکنون نخواسته‌اند که نام‌شان توسط رسانه‌ها یا سازمان‌های حقوق بشری منتشر شود.

از ۳۳ زندانی یادشده، یک نفر در سال ۱۳۸۷، ۱۶ تن در سال ۸۸، ۱۴ تن در سال ۸۹ و دونفر در سال ۹۰ دستگیر شده‌اند.

بیشتر این زندانیان متولد دهه ۶۰ هستند و بر اساس اطلاعات موجود، فقط تیمور نادری زندانی کرد ۴۹ سال دارد.