مردم در اصفهان و تهران در اعتراض به ناامن بودن فضای شهری و حمله‌های متعدد اسید پاشی به زنان تجمع کرده‌اند. در اصفهان تجمع کنندگان مقابل دادگستری رفته‌ و خواستار برخورد سریع‌تر با عوامل این جنایت‌ها شده‌اند. گزارش‌های رسمی از حضور بیش از دو هزار نفر در تجمع اصفهان خبر می‌دهد.

Isfahan_Acid_Protest
تجمع مردم اصفهان در اعتراض به اسید‌ پاشی به زنان در این شهر

در فیلم‌هایی که شهروندان روی شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس بوک منتشر کرده‌اند این شعارها به گوش می‌خورد: «نیروی انتظامی چشمان خواهرم کو؟»، «روحانی، روحانی ما امنیت نداریم»، «اصفهان شهرماست، امنیت حق ماست»، «زاینده رود خشک شده، اسید پاشی مد شده»، «مرگ بر اسید پاش».

در تحصن مقابل دادگستری اصفهان، معترضان این پرسش را نیز مطرح کردند که چرا با وجود تعداد زیادی دوربین مداربسته در خیابان‌های شهر که به بهانه تامین امنیت نصب شده‌اند، هیچ اقدامی برای شناسایی و معرفی عاملان اصلی صورت نگرفته است.

گزارش شده است نماینده‌ای از سوی دادستانی اصفهان به میان مردم رفته و گفته است تنها دو نفر مورد حمله با اسید قرار گرفته‌اند و اکنون اوضاع تحت کنترل است و مردم نباید اسیر جوسازی‌ها شوند. سخنان نماینده دادستانی منجر به اعتراض و شعارهای بیشتری از سوی جمعیت تجمع کننده شده است.

فیلمی از تجمع مقابل دادگستری اصفهان با شعار «مرگ بر افراطیون دینی»:

در تهران نیز گروهی مقابل مجلس تجمع کرده‌‌اند. در این تجمع نسرین ستوده، وکیل و مدافع حقوق بشر، همچنین محمد نوری‌زاد، نویسنده و فیلم‌ساز و از منتقدان حکومت ایران، و پیمان عارف، از فعالان سیاسی، نیز حضور داشته‌اند. با این‌حال نیروی انتظامی در تهران مانع از حرکت جمعیت به سمت پایین میدان بهارستان شده و از پیوستن عابران به تجمع‌کنندگان جلوگیری کرده است.

Acid Protest_Tehran_Sotoodeh_Noorizad
نسرین ستوده و محمد نوری‌زاد به همراه یکی از قربانیان حملات پیشین اسید پاشی

همچنین روز گذشته نیز شماری از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت تهران با برپایی تجمع در محوطه این دانشگاه و در دست داشتن شعارهایی به اسیدپاشی به زنان در اصفهان اعتراض کردند و خواهان «تحقق جامعه‌ی امن و عاری از هر نوع وحشت برای همه‌ شهروندان» شدند.

حسن روحانی که اکنون به زنجان سفر کرده است، در سخنانی بدون اشاره به ماجرای اسید پاشی در اصفهان گفت چند نفر خود را در این کشور متولی اخلاق نپندارند. به گزارش ایرنا، او زنان ایرانی را «زنانی مسلمان و با عفت و طرفدار حجاب» توصیف کرد و گفت امر به معروف و نهی از منکر اختصاص به فرد و جناح خاصی ندارد.

فعالان اجتماعی از عدم واکنش صریح دولت و شخص رییس جمهور نسبت به اسید‌پاشی‌های متعدد به زنان در اصفهان انتقاد کرده‌اند.

همزمان با این انتقادها، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران بیش از یک هفته از آغاز ماجرای اسیدپاشی‌های اصفهان در جمع مردم زنجان به‌طور تلویحی از عملکرد دستگاه‌های مسئول انتقاد کرد و همه مدیران و مسئولان دولت قبل و مجلس را مقصر ناهنجاری‌های اجتماعی مانند اسیدپاشی دانست.

مجموعه‌ای از فیلم‌های شهروندی از تجمع مقابل دادگستری در اصفهان:

روحانی گفت: «مبادا روزی امر به معروف و نهی از منکر وسیله‌ای برای تفرقه و جدایی آحاد جامعه از یکدیگر باشد. امر به معروف و نهی از منکر اختصاص به هیچ فرد و جناح و دسته‌ای ندارد. همه باید یکدیگر را به خیر و صلاح معروف و عمل شایسته دعوت کنیم و اگر فردی یا جمعی خدای ناکرده از مسیر هدایت فاصله گرفت آن را از منکر نهی کنیم.»

او با اشاره به اینکه ایران  ۷۷ میلیون نفر جمعیت دارد، تاکید کرد: «هیچ کس نمی‌تواند بگوید من آمر به معروف و ناهی از منکرم و دسته و جناح دیگر را به عنوان عمل‌کننده به منکر متهم نماید. امر به معروف و نهی از منکر عملی متقابل است و من شما را به خیر دعوت می‌کنم و شما بنده را به خیر و صلاح و شایستگی دعوت می‌کنید، پس مبادا وظیفه امر به معروف و نهی از منکر که باید وسیله ارتباط نزدیک‌تر جامعه به یکدیگر باشد وسیله‌ای شود برای اینکه تفرقه و جدایی در جامعه به وجود آورد.»

روحانی با اشاره به تصویب کلیات طرح ۲۴ ماده‌ای «آمران به معروف و ناهیان از منکر» است که در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و روز گذشته ماده ۶ آن به تصویب رسید، گفت: «دوست دارم پایان کار مجلس شورای اسلامی در مساله امر به معروف و نهی از منکر انسجام و وحدت بیشتر جامعه و هدایت کل جامعه به سمت نیکی باشد، چون از دیدگاه اسلام یک گروه آمر به معروف نیستند، بلکه همه مسلمانان وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را بر دوش دارند.»

ماده۶ این طرح می‌گوید که «مران به معروف حق توهین، ضرب، جرح و قتل را ندارند و در این‌صورت مشمول مجازات اسلامی می‌شوند.

در همین حال فرمانده نیروی انتظامی با اعلام اینکه سرنخ‌هایی از عامل اسیدپاشی در اصفهان به دست آمده است، گفته است: «بر اساس آنچه که قربانیان این حوادث اعلام کرده‌اند به نظر می‌رسد این اقدام توسط یک نفر انجام شده است.»

خبرگزاری ایسنا گزارش داده که اسماعیل احمدی‌ مقدم با اشاره به اینکه هنوز از نیت فرد خاطی اطلاعی نداریم، گفته است: «رسانه‌های خارجی قصد دارند این موضوع را با مسائل حجاب پیوند بزنند در حالی که قربانیان این حادثه از افراد مؤمن و خانواده‌های متدین بوده‌اند.»

گزارش تصویری:

[tribulant_slideshow gallery_id=”174″]