احمد مجیدی، رئيس کارگروه تخصصی حمل و نقل سازمان مديريت بحران کشور اعلام کرد که در ۱۰۰ سال اخير بيش از دو هزار و ۱۳۴ نفر در سوانح هوايی ایران جان خود را از دست دادهاند که به طور ميانگين سالانه ۱۰ نفر در سقوط هواپيما کشته شدهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، احمد مجیدی در همايش مديريت سوانح هوايی نخستین سانحه هوايی در ايران را به سال ۱۲۹۲ خورشیدی مربوط دانست و گفت از دو هزار و ۱۳۴ نفری که در ايران در سوانح هوايی کشته شدهاند، ۹۷۷ نفر با هواپيمای مسافربری، ۸۶۷ نفر در سقوط هواپيما و بالگردهای نظامی و انتظامی، و ۲۹۰ نفر بهوسيله ناوهای جنگی کشته شدهاند.
وی با بیان اینکه ایران در مديريت بحران مشکل دارد، گفت: «هنوز مسئولان باور نکردهاند هر لحظه ممکن است حادثهای اعم از زلزله، خشکسالی، سيل، سوانح جادهای و هوايی در کشور رخ دهد لذا نتوانستهاند اين اهميت را به مردم هم منتقل کنند اما ضروری است ياد بگيريم چگونه بايد برای مقابله با آن آماده باشيم.»
وی «خطای انسانی، نقص فنی، نحوه تعمير و نگهداری، دستگاههای ناوبری، حوادث قهری، مديريت و کارکرد ناوبری زمينی» را از مهمترين دلایل سوانح هوايی ایران دانست.
بهگفته احمد مجیدی در ايران ۸۹ فرودگاه وجود دارد که ۷۰ فرودگاه تجاری و ۱۹ فرودگاه غيرتجاری است و مديريت ۵۴ فرودگاه در اختيار شرکت فرودگاههای کشور است و ۳۵ فرودگاه توسط ساير نهادها اداره میشوند.
وی گفت: «از مجموع ۵۴ فرودگاه کشور تنها چهار فرودگاه قادرند هزينههای خود را تأمين کنند و بقيه ضرر میدهند و ۱۶ شرکت هواپيمايی مسافری نيز فعال است.»
متاسفم برای کشوری که مدیران ان در سطوح تخصصی نیز چهار عمل اصلی را هم بلد نیستند اگر عدد ۲۱۳۴ نفر کشته در سوانح هوایی در صد سال گذشته درست بشد متوسط کشته در هر سال۴۳ .۲۱ نفر است نه ۱۰ نفر در سال . اینها چون میخواهند سرپوشی بر اشتباهات و خطاهای جمهوری اسلامی گذارند و بجای آنکه بگویند که بیش از ۲۰۰۰ نفر فقط در ۳۴ سال گذشته در سوا نح هوایی کشته شده اند چنین محاسباتی را به خورد مردم میدهند . لطفا زمانه بعنوان رسالت آگاهی دادن درست به مردم اشتباهات این چنینی را اصلاح نماید
جهان آرشید / 18 October 2014