سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده تعداد مرگهای ناشی از ابولا به چهار هزار و ۴۴۷ مورد رسیده است و تاکنون دست کم هشت هزار و ۹۱۴ نفر به ویروس ابولا مبتلا شدهاند. پیشبینی میشود که در طی دو ماه آینده، تعداد بیمارانی که به ویروس ابولا دچار می شوند به هفتهای ۱۰ هزار نفر برسد.
به گزارش رویترز، کشورهایی که ویروس ابولا در آنها شیوع پیدا کرده عبارتند از سیرالئون، گینه و لیبریا. با این حال سازمان بهداشت جهانی میگوید که میزان این عفونت در برخی کشورهای غرب آفریقا که بیش از همه درگیر این بیماری هستند تا حدودی کمتر شده است.
در تازه ترین خبرها، مردی ۵۶ ساله که کارمند سازمان ملل در لیبریا بوده در لایپزیک به دلیل ابتلا به این بیماری جان باخته است. به گزارش رسانه های آلمانی، وی پنجشنبه هفته گذشته از لیبریا به لایپزیک منتقل می شود و تحت مراقبت های پزشکی قرار می گیرد، اما به دلیل شدت عفونت صبح امروز، سه شنبه ۱۴ اکتبر جان خود را از دست می دهد.
در هفتههای گذشته نیز مواردی از ابتلا به این بیماری در آمریکا و اروپا نیز گزارش شد. فردی که از گینه به آمریکا رفته بود و به این بیماری مبتلا بود، درگذشت و پرستار خود را نیز مبتلا کرد.
در اروپا نیز، در ماه اوت ۲۰۱۴ یک کشیش اسپانیایی در اثر ابتلا به ویروس «ابولا» در بیمارستانی در مادرید درگذشت. این کشیش ۷۵ ساله که میگل پاخارس نام داشت در لیبریا به «ابولا» مبتلا شده و در بیمارستانی در مادرید تحت درمان قرار گرفته بود. او نخستین مورد ابتلا به ویروس «ابولا» در کشورهای عضو اتحادیه اروپا بود.
اکنون یک خانم پرستار اسپانیایی که از میگل پارخاس پرستاری میکرده نیز به ابولا مبتلا شده است و این واهمه وجود دارد که این ویروس ابتدا در مادرید و سپس از جنوب اروپا در سایر کشورهای این قاره شیوع پیدا کند.
در نشست پاییزی بانک جهانی در واشنگتن بار دیگر نسبت به شیوع ابولا هشدار داده شد. صندوق جهانی پول، بانک جهانی و اتحادیه اروپا روی هم رفته، پرداخت ۸۱۰ میلیون دلار برای مبارزه با اپیدمی ابولا را تقبل کردهاند.
اپیدمی ابولا از ماه مارس شایع شد، ولی جامعه جهانی نسبت به آن با تاخیر و در ماه ژوئن حساسیت نشان داد. دوره کمون ویروس «ابولا» دو تا۲۰ روز و نخستین نشانههای ابتلا به آن، تب، اسهال و استفراغ است.