در ایران نهادهای قدرتمند زیادی برای اجرای منویات ادبی آیتالله علی خامنهای، رهبری جمهوری اسلامی وجود دارد. به تازگی یک مدرسه تعلیم رماننویسی هم به این مجموعه اضافه شده است.
در تهران یک مؤسسه فرهنگی به نام «شهرستان ادب»، مدرسه رماننویسیاش را مبتنی بر خواستههای رهبری افتتاح کرد.
شخصی به نام علی اصغر عزتی پاک، مسئولیت این مدرسه نوبنیاد را به عهده دارد. او به خبرگزاری مهر گفته است که مدرسه مورد نظر با توجه به رهنمودهای رهبری برای پرورش نیروهای هنرمند انقلابی تأسیس شده است. به گفته او «این مدرسه با هدف استعدادیابی و پرورش نویسندگان ملی در تراز انقلاب اسلامی از سراسر کشور و نیز تولید رمان با کیفیت قابل دفاع تشکیل میشود و به همین خاطر میتوان مراحل تشکیل آن را شامل کشف نیروهای مستعد، معرفی آنها به جامعه و ایجاد امکان انتشار آثار آنها برشمرد.»
برای این منظور «شهرستان ادب» با ۱۲۱ نویسنده تماس گرفته است. از آن میان ۷۵ نویسنده طرحهایشان را برای نوشتن رمان انقلاب و آثار جنگی که در ایران به عنوان «دفاع مقدس» شناخته میشود ارائه دادهاند. از بین این طرحها، ۱۴ طرح پذیرفته شده است. اکنون قرار است در طی ۱۱ ماه این ۱۴ نویسنده، ۱۴ عنوان رمان هم تحویل بدهند. هدف این است که این رمانها برخلاف آثار نازل اسلامینویسان از کیفیت ادبی خوبی برخوردار باشد و بتواند خلا رمانهای خواندنی در جامعه را پر کند و در همان حال انتظارات ادبی رهبری را هم برآورده سازد.
علی محمد مودب، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی «شهرستان ادب»، در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار امیدواری کرده که با این تمهیدات در عرصه رماننویسی کشور «خلاقیتهای تازهای» ایجاد شود.
علیمحمد مؤدب، عضو کمیته فرهنگی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی (نامزد انتخابات ریاست جمهوری و نماینده رهبر در شواری عالی امنیت ملی) بود.
سه نویسنده هم برای تربیت دیگر نویسندگان در جهت مورد نظر به استخدام این مؤسسه درآمدهاند: حمید رضا شاهآبادی، محمد حسن شهسواری و بلقیس سلیمانی.
حمید رضا شاهآبادی یک نویسنده اسلامینویس در عرصه ادبیات کودکان و نوجوانان با آثاری پندآموز است. بلقیس سلیمانی با رمان «بازی آخر بانو» مورد توجه قرار گرفت و رمان «شب ممکن» محمد حسن شهسواری هم خوشاقبال بود. شهسواری از اعضای کمیته فرهنگی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی بود و با علی محمد مؤدب برای پیشبرد برنامههای فرهنگی جلیلی همکاری میکرد.
علی محمد مؤدب در آن زمان درباره سانسور آثار ادبی گفته بود میبایست با پرورش استعدادها، تولید آثار ادبی را در مجرای مورد نظر رهبری انداخت و به این ترتیب مشکل سانسور را حل کرد. او با گوشهچشمی به نویسندگان برجسته و مستقل ایران گفته بود: «ما از طرف قشر خاصی در حوزه ممیزی با مشکل روبهرو هستیم.»