آتش در جنگلهای گلستان پس از یک روز زبانه کشیدن خاموش شد.
در این آتش سوزی گسترده که در روز دوشنبه ۲۷ مرداد آغاز شده بود حداقل ۱۰۰ هکتار از اراضی و درختان این پارک ملی سوختند.
به گفته سازمان حفاظت محیط زیست ایران، محیط بانان این سازمان به کمک نیروهای نظامی سپاه و بسیج موفق شدند پس از ساعتها مقابله با آتش، آن را مهار کنند.
اسماعیل مهاجر، مدیرکل محیط زیست استان گلستان، روز سه شنبه ۲۸ مرداد به پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست ایران (پام) اطلاع داد مامورین محیط زیست تا صبح برای پایش و دیده بانی در منطقه ماندهاند تا از هرگونه بازگشت آتش ممانعت کنند.
این هفتمین آتش سوزی در پارک ملی گلستان ظرف دو ماه گذشته بوده است. در این آتشسوزیها در مجموع بیش از ۹۰۰ هکتار از اراضی و درختان گلستان آتش گرفته و سوختهاند.
مقامات استان گلستان در مورد آخرین آتش سوزی مقصر را مسافرانی دانستند که بر اثر بی احتیاطی باعث شروع این حریق شدند.
به گفته مدیرکل محیط زیست گلستان، مسافرانی که از محدوده مکانی به نام «پیچ سلیمان کشته» در پارگ گلستان عبور می کنند برای استراحت و پخت و پز اقدام به بر پا کردن آتش می کنند، اما بعد از اتمام کار با دقت آتش را خاموش نمی کنند و از آنجا که دما بالا و رطوبت پایین است، با کوچکترین جرقه و کمترین وزش باد، آتش دوباره شعله ور شده و گسترش می یابد.
مقامات سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کردند گرچه در این مورد نیز بلافاصله درخواست ارسال کمک و بالگردهای آتش نشان داده شد، اما مانند آتش سوزی هفته گذشته بالگردی به محل اعزام نشد و نیروهای حاضر در محل با دست و ابزارهای ابتدایی که در اختیار داشتند آتش را خاموش کردند.
به گفته اسماعیل مهاجر، امکان استفاده از بالگرد برای خاموش کردن آتش در جنگلهای ایران «در واقع شبیه به افسانه است».
سازمان حفاظت محیط زیست مقابله با آتشسوزیهای گسترده در جنگلهای ایران را نیازمند داشتن تجهیزات ویژه به خصوص بالگردهای آتش نشان میداند تا بتوانند به سرعت به مناطق صعب العبور دست یابند.
با اینحال امکانات این سازمان و همچنین سازمان جنگلها و مراتع در ایران بسیار ناچیز است و محیط بانان گاهی با سطل و دبههای آب به خاموش کردن آتش میپردازند.
میزان آتش سوزیها امسال ۴۰ درصد نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است. آمارهای منتشر شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست نشان دهنده آتش گرفتن بیش از ۸۰۰ هکتار از جنگلها در استانهای مختلف در سه ماهه اول سال ۱۳۹۳ است. در این میان استانهای فارس، گلستان، چهار محال و بختیاری، مازندران، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی بیشترین خسارت را متحمل شدهاند.
پارک ملی گلستان بزرگترین و قدیمیترین پارک ملی ثبت شده در ایران است و در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی قرار دارد. این پارک با مساحتی بالغ بر ۹۰ هزار هکتار یکی از زیستگاههای مهم گیاهی و جانوری در ایران و منطقه است.
در سال ۱۹۷۶، پارک ملی گلستان در فهرست «ذخیرهگاههای زیست محیطی جهان» توسط سازمان یونسکو به ثبت رسید.