دبير انجمن صنفی روزنامهنگاران ايران در واکنش به سخنان حسامالدين آشنا، مشاور فرهنگی حسن روحانی، رئيسجمهور ايران که از احتمال بازگشايی اين انجمن با نام جديد خبر داده بود، گفت: «اين خانه را ويران نکنيد.»
بدرالسادات مفيدی با انتشار يادداشتی در شماره چهارشنبه اول مرداد روزنامه اعتماد نوشت: «به نظر میرسد که صحبت اخير جناب آشنا بسيار غيرکارشناسانه باشد. اگر ايشان مشاور رئيسجمهور هستند بايد به وعدههايی که خود آقای روحانی برای بازگشايی انجمن صنفی روزنامهنگاران دادهاند، عمل کنند.»
حسامالدين آشنا روز گذشته گفته بود: «ممکن است بازگشايی انجمن صنفی روزنامهنگاران با اين اسم رخ ندهد، اما اينکه جامعه روزنامهنگاران حق دارد که يک تشکل صنفی قدرتمند داشته باشد، توسط اين دولت بهرسميت شناخته شده است.»
بهگفته حسامالدين آشنا، «معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اين موضوع را در اولويت کاری خود قرار داده است که از تشکيل نظام صنفی مطبوعاتی کشور حمايت کند.»
مفيدی در واکنش به این سخنان آشنا افزوده است: «اگر تا امروز مسأله انجمن را پيگيری میکردند حتما به جوابهای بهتری رسيده بوديم و تا امروز روزنامهنگاران با اين وضع سخت کار نمیکردند.»
وی میگويد: «به اين دليل میگويم اين صحبتها غيرکارشناسی است که اصلا مسأله انجمن صنفی چيزی نيست که توسط معاونت مطبوعاتی پيگيری شود و آنها بخواهند يک انجمن تازه را برای روزنامهنگاران فراهم کنند. انجمن صنفی روزنامهنگاران يک انجمن کارگری است که بايد توسط اعضای خودش درباره آيندهاش اظهارنظر شود.»
بهگفته مفيدی «اگر قرار است که يک انجمن تازه هم راهاندازی شود بايد اين کار از سمت وزارت کار پيگيری شود نه معاونت مطبوعاتی. زيرا معاونت مطبوعاتی اصلا درباره تشکلهای صنفی اختياری ندارد.»
اين روزنامهنگار گفت: «نکته مهم و اساسی اين است که تا امروز انجمن صنفی روزنامهنگاران هيچگونه حکم قضايی مبنی بر انحلال ندارد. ساختمان هم در شرايط خاصی برای تدابير پيشگيرانه پلمب شد و هيچگاه گفته نشد که حق فعاليت وجود ندارد.»
وی افزود: «واقعا اگر مشکل اصلی مسئولان، اعضای فعلی هيأت مديره است ما حاضريم که همه کنار برويم تا با رأی تمام روزنامهنگاران اعضای تازه سرکار بيايند تا اينگونه تمام اين خانه ويران نشود.»
بازگشايی انجمن صنفی روزنامهنگاران بيش از يک سال پيش از سوی حسن روحانی، رئيسجمهور ايران در وعدههای انتخاباتی وی مطرح شد و بهرغم تلاش دستاندرکاران اين انجمن همچنان در هالهای از ابهام باقی مانده است.
يک ماه پيش فدراسيون بينالمللی روزنامهنگاران طی نامهای به حسن روحانی خواستار آزادی روزنامهنگاران زندانی و باز کردن دفتر انجمن صنفی روزنامه نگاران ايران شد.
چند روز بعد ماشاالله شمسالواعظين، رئيس انجمن صنفی روزنامهنگاران ايران از علی جنتی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا برای بازگشايی اين انجمن «قدم آخر را بردارد.»
هيئت مديره انجمن صنفی روزنامهنگاران نيز در نامهای به حسن روحانی، ضمن انتقاد از «کوتاهی» وزارت کار در اقدام حقوقی و قانونی برای بازگشايی اين انجمن، از وی خواهان مداخله مستقيم برای آغاز به کار انجمن شد.
پس از آن نيز محمدرضا صادق، مشاور رسانهای حسن روحانی، اعلام کرد که علی ربيعی، وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعی در حال رايزنی برای بازگشايی انجمن صنفی روزنامهنگاران ايران است.
انجمن صنفی روزنامهنگاران ايران، در مردادماه سال ۱۳۸۸در پی رويدادهای اعتراضی آن سال بسته شد و ساختمان آن نيز به دستور سعيد مرتضوی دادستان وقت تهران پلمپ شد.
اين تشکل صنفی به هنگام بسته شدن بيش از چهار هزار عضو داشت.