در پی آزار جنسی چند تن از دانشآموزان دو مدرسه پسرانه در تهران، انجمن حمایت از حقوق کودکان با ارسال نامهای به حسن روحانی رئیس دولت یازدهم، درباره آزار جنسی دانشآموزان هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، انجمن حمایت از کودکان امروز (۱۶ تیر/ ۷ جولای) در نامه ای سرگشاده که خطاب به حسن روحانی نوشته و تنظیم شده، تاکید کرده که لازم است آموزش و پرورش، به جای «کتمان آسیبهای اجتماعی» و «اقدام نمایشی شکایت از ناظم مدرسه»، به وظیفه خود در زمینه «آموزش معلمان و دانشآموزان» و «پیشگیری از بروز ناهنجاریها»یی چون آزار جنسی به کودکان عمل کند.
چندی پیش، به دنبال انتشار خبر آزار جنسی چند تن از کودکان دانشآموز توسط ناظم یک دبستان پسرانه در تهران، حمیدرضا کفاش معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه «بشر است دیگر. در زمان معصوم هم خطا وجود داشته است» گفته بود: «در کشورهای غربی روزی پنج مورد از این اتفاقات میافتد و آنها اجازه نمیدهند کسی خبردار شود.»
حال انجمن حمایت از کودکان در نامه خود با اشاره به سخنان این مقام مسئول تاکید کرده است که انتظار طرفداران حقوق کودکان از وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم، «ممانعت از گردش آزاد اطلاعات» نیست.
حامیان حقوق کودکان در نامه خود نوشتهاند: «برخلاف نظر معاون پرورشی وزیر در جوامع غربی این اخبار [اخبار مربوط به آزار جنسی] با پوشش وسیع منتشر میشود». حامیان حقوق کودکان به این نکته نیز اشاره کردند که اطلاعات افراد کودک آزارو پدوفیل، در کشورهای غربی برای ایجاد امنیت در فضای عمومی در دسترس مردم قرار میگیرد.
در این نامه همچنین به پدیده پدوفیلی و آزار جنسی کودکان زیر ۱۳ سال پرداخته و تاکید شده است: «میتوان با رعایت جوانب شرعی و اخلاقی به کودکان و معلمان آموزشهای لازم را ارائه داد و از سوء استفاده جنسی از کودکان در مدارس با اطمینان جلوگیری کرد.»
نویسندگان این نامه از دولت یازدهم خواستهاند تا «رویه انکار آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد دانش آموزان و آزار جنسی کودکان» کنار گذاشته شود و «ابعاد کمی و کیفی اینگونه مشکلات توسط محققین و کارشناسان شناسایی شود تا راه حلهای علمی جایگزین کتمان و انکار شود».
به عقیده حامیان کودکان، لازم است در «مراکز تربیت معلم» و «کلاسهای آموزش ضمن خدمت»، آگاهیهای لازم به معلمان داده شود. همچنین «در مدرسه و اردوهای دانشآموزی رفتار حرفهای مطابق پروتکل [پیماننامه حقوق کودک] جایگزین رفتارهای سلیقهای عوامل تعلیم و تربیت شود»، تا فرصت رفتارهای غیر انسانی به حداقل برسد.
انجمن حمایت از حقوق کودکان آمادگی خود را برای تدوین درسنامهها و برگزاری کارگاههای آموزشی پیشگیری و آشنایی با علائم و نشانههای کودک آزاری در مراکز آموزشی اعلام کرده است.
در پیوند با «سیاست انکار و کتمان آسیب های اجتماعی توسط مسئولان جمهوری اسلامی»، امروز غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در پاسخ به پرسش خبرگزاری دانشجویان ایران درباره پرونده آزارجنسی به دانشآموزان دو مدرسه پسرانه در تهران گفت که سیاست دستگاه قضائی ایران در رسیدگی به آن دسته از پروندههایی که در ایران «پروندههای غیر اخلاقی و منافی عفت» خوانده میشود، عدم اطلاعرسانی درباره «جزئیات» است.
خبر آزار جنسی به چند تن از دانشآموزان پسر در تهران توسط رسانه های داخل ایران در نیمه نخست خردادماه سال جاری منتشر شد.
روز ۱۳خرداد خبرگزاری مهر اعلام کرد که ناظم یک مدرسه ابتدایی در غرب تهران به اتهام «آزار و اذیت» [آزار و تجاوز جنسی] دانشآموزان بهصورت غیرعلنی در شعبه ۷۹دادگاه کیفری استان تهران محاکمه و سپس روانه زندان شده است.
تجاوز جنسی در دو مدرسه پسرانه، زمانی علنی شد که والدین یکی از دانشآموزان، از نوع رفتار فرزندش به مشکل جسمی و روانی وی پی برد و مشکل را با مدرسه در میان گذاشت.
در پی این اقدام، جمعی از اولیای دانشآموزان با حضور در آموزش و پرورش، خواستار رسیدگی به این موضوع شدند و مسئله تجاوز در مدرسه ابعاد رسانهای پیدا کرد.
روز بیستم خردادماه، روزنامه «شهروند» نوشت در بررسیها مشخص شده در یکی از دو مدارس یادشده، ناظم مدرسه به شش دانشآموز تجاوز کرده، اما از مدرسه دیگر آماری اعلام نشده است.