حکم اعدام یک زن مسلمان در سودان که مسیحی شده و با یک مسیحی ازدواج کرده و به همین اتهام نیز زندانی و محکوم شده است، با تولد نوزادش در زندان، دو سال به تعویق افتاد.
دادگاهی در خارطوم، پایتخت سودان، در نیمه ماه مه، زنی به نام مریم جاهیا ابراهیم اسحاق ۲۷ ساله را در حالی که حامله بود بهدلیل ارتداد از اسلام و بازنگشتن از دین مسیح به ۱۰۰ ضربه شلاق و اعدام با طناب دار محکوم کرد.
اسحاق که با پسر ۲۰ ماهه خود در زندان زنان خارطوم بهسر میبرد شش روز پیش دخترش «مایا» را بهدنیا آورد. پس از گذشت چند روز سرانجام دانیل وانی، پدر ۲۷ ساله «مایا» موفق به دیدن فرزند تازه بهدنیا آمدهاش شد.
نشریه «تلگراف» بریتانیا بهنقل از دانیل وانی حال جسمانی همسر و دختر وی را «خوب» توصیف کرد و نوشت اسحاق بههنگام تولد «مایا» پاهایش به زنجیر بوده، اما در روز ملاقات که چهارشنبه ۲۸ ماه مه (۷ خردادماه) انجام شد، زنجیری به پا نداشت.
با بهدنیا آمدن «مایا» دادگاه حکم کرده است که اسحاق بهمدت دو سال میتواند مراقب دخترش باشد، اما این خطر همچنان باقی است که حکم مرگ وی پس از دو سال به اجرا گذاشته شود.
مادر اسحاق که یک مسیحی ارتدوکس اهل اتیوپی است پس از آنکه همسر مسلمانش آنها را ترک کرد اسحاق را بزرگ کرد و اکنون اسحاق خود را یک مسیحی میداند و حاضر نیست اعتقادات دینی خود را ترک کند.
وی به وکیل خود گفته است: «اگر آنها میخواهند مرا اعدام کنند، پس این کار را انجام دهند چون من اعتقاد خود را نفی نمیکنم.»
دادگاه خارطوم وی را بهدلیل ازدواج با یک مسیحی متهم کرده است. بر اساس قانون شریعت زن مسلمان حق ندارد با مرد مسیحی ازدواج کند.
۶۵۰ هزار امضا برای آزادی مریم
انتشار خبر وضعیت مریم جاهیا ابراهیم اسحاق در زندان، از مرزهای سودان گذشته و گروههای مدافع حقوق بشر و سیاستمداران جهان را نگران کرده است.
سازمانهای عفو بینالملل و دیدبان حقوق بشر محکومیت این زن جوان را محکوم کرده و خواهان آزادی وی شدهاند.
دادخواست عفو بینالملل در مورد آزادی مریم جاهیا ابراهیم اسحاق بر روی اینترنت از سوی ۶۵۰ هزار نفر امضا شده است.
بهگفته سازمان عفو بینالملل، وکیل وی در حال حاضر درخواست تجدید نظر در حکم اعدام را داده است. او در نظر دارد این مورد را به دادگاه عالی و دادگاه قانون اساسی ارجاع دهد.
بهگزارش شبکه خبری «سی ان ان» آمریکا انتظار میرود حکم استیناف در هفته آینده اعلام شود.
آمریکا، بریتانیا، آلمان و هلند حکومت سودان را فراخواندند تا به تعهدات بینالمللی خود در مورد توجه به حقوق بشر پایبند بماند.
دولت بریتانیا حکم اعدام مریم جاهیا ابراهیم اسحاق را «وحشیانه» توصیف کرد و نمایندگان پروتستانها و کلیسای کاتولیک در آلمان نیز بر آزادیهای مذهبی تأکید کردهاند.
اینکه تا چه اندازه میتوان امید داشت که این زن جوان اعدام نشود، دشوار است.
سازمان عفو بینالملل گفته است از سال ۱۹۹۱، زمان اجرای قانون جدید مجازات در سودان، تاکنون کسی به اتهام ارتداد از اسلام اعدام نشده است. در اغلب موارد، مجازات یا کاهش یافته یا احکام به حالت تعلیق در آمدهاند.
Trackbacks