کبری حیدری، مادر عبدالرحمن سنگانی، زندانی اهل سنت محکوم به اعدام، رنج‌نامه‌ای منتشر کرده و به چگونگی بازداشت و صدور حکم اعدام برای فرزندش پرداخته‌ است.

Rajaee Shahr
گفته می‌شود عبدالرحمان سنگانی از دسترسی به امکانات درمانی مناسب در زندان رجایی شهر کرج محروم است

مادر این زندانی اهل سنت در متنی که روز شنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه، بازتاب یافته، می‌گوید که پسرش ابتدا در سال ۱۳۸۳ در مشهد بازداشت و سپس به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. سپس با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی و پس از ۱۵ ماه انفرادی آزاد شد.

به گفته کبری حیدری، مدت کوتاهی پس از آن، فرزندش «در یک تصادف ساختگی» دچار آسیب شدید شد و تا این لحظه هم قادر به انجام کار‌های روزانه‌اش نیست.

مادر این زندانی اهل سنت در نامه‌ای که منتشر کرده می‌گوید، عبدالرحمن سنگانی دوبار در زمستان سال ۱۳۸۸ خورشیدی از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران احضار شد.

در ادامه نامه نوشته شده است: «عبدالرحمن وقتی وارد دادگاه می‌شود مامورین امنیتی او را بازداشت می‌کنند و با دستبند و چشمبند دوباره بعد از پنج سال، به بند ۲۰۹ انتقالش می‌دهند. به مدت ۱۸ ماه آنجا بدون هیچ توضیحی نگهداری‌اش کردند. یک روز بازجو پرونده به ۲۰۹ می‌رود و به او حکم اعدامش را اعلام می‌کنند و بعد به زندان رجایی شهر منتقل می‌شود.»

مادر این زندانی اهل سنت در پیوند با وضعیت پرونده فرزندش چند پرسش را مطرح کرده است و می‌پرسد: «آیا اگر عبدالرحمان مرتکب جرم شده است، چرا با وثیقه ۵۰ میلیونی آزادش کرده‌اند؟ خانه ما تا افغانستان ۱۸ کیلومتر فاصله دارد. آیا پسرم اگر جرمی مرتکب شده بود نمی‌توانست راحت فرار کند؟ به نظر شما کسی جرمی مرتکب شده باشد، تشکیل خانواده می‌دهد یا من می‌گذاشتم ازدواج کند؟ آیا جای سوال نیست که ارگانی امنیتی مثل اطلاعات، کسی را که حکمش اعدام باشد با وثیقه ۵۰ میلیونی آزاد کند و بعد از چند سال او را دستگیر و به اعدام محکوم کند؟ آیا کسی جرمی کرده باشد در حد اعدام، خودش با پای خودش به دادگاه می‌رود؟»

در پایان نامه، کبری حیدری از سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر تقاضای کمک کرده و تاکید کرده فرزندش متاهل و دارای یک دختر چهارساله‌ است.

به گفته مدافعان حقوق بشر دست کم ۳۰ تن و به گفته فعالان ملی – مذهبی بیش از ۴۰ تن از فعالان مذهبی اهل سنت در خطر اعدام هستند.