مخالفان حکومتی اکبر هاشمی رفسنجانی سخنان وی را درباره محدودیت‌های فرهنگی در ایران با عنوان‌های باب نظر خود بازتاب دادند. مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار اطلاعیه‌ای این اقدام آن‌ها را به باد انتقاد گرفت.

هاشمی رفسنجانی: برخی از نيروهای سنتی در بحث فرهنگی مسايل‌شان آرايش و رنگ مو و موسيقی و اين‌ها است و جلسه را بر هم می‌زنند و خيال می‌کنند فرهنگ اين است.
هاشمی: برخی از نيروهای سنتی در بحث فرهنگی٬ مسايل‌شان آرايش و رنگ مو و موسيقی و اين‌ها است و جلسه را بر هم می‌زنند و خيال می‌کنند فرهنگ اين است

به‌گزارش منابع خبری ایران، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام٬ روز سه‌شنبه ۱۶  اردیبهشت‌ماه٬ در مراسمی در مرکز کتابخانه ملی از موانع فرهنگی‌ای که گروهی از «نيروهای سنتی»در کشور ایجاد می‌کنند٬ انتقاد کرد و مهم‌ترین اقدام کنونی را «عقلانی کردن مديريت» دانست و گفت: «اين کار بايد از همه جا شروع شود، از مدرسه تا دانشگاه بايد عقل را در نظر بگيريم که خيلی جاها عقل جايش خالی است زيرا که عقل بايد سرمنشاء باشد.»

هاشمی رفسنجانی با بيان اين‌که «آرزو دارم برای نجات فرهنگ اقدامی کنم»، افزود: «دوست دارم کاری انجام بدهم برای اين تلقی که از فرهنگ می شود مثلاً برخی از نيروهای سنتی در بحث فرهنگی مسايل‌شان آرايش و رنگ مو و موسيقی و اين‌ها است و جلسه را بر هم می‌زنند و خيال می‌کنند فرهنگ اين است. فرهنگ اين نيست، اگر هم باشد يک هزارم است از فرهنگ.»

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت که می‌داند رهبر جمهوری اسلامی نیز راضی نيست که «سال فرهنگ دنبال اين‌ها باشيم که کسی که خوب می‌خواند را از ميدان به در کنند و خانمی که قيافه خوبی دارد پيدا نشود. اين حضور و اين رفتار منفی است که وجود دارد.»

وی افزود: «ما حق نداريم در عقايد و زندگی مردم وارد شويم و در زندگی مردم تجسس کنيم. ما حق نداريم افکار مردم را بفهميم چه برسد به اين که اسرار آنها را افشا کنيم ما نبايد به اسم امنيت مرتکب چنين خطايی شويم. ما حق نداريم از منازل و ماشين های مردم شنود کنيم. اين کارها ضداخلاقی است.»

سایت‌های مخالف هاشمی رفسنجانی، از جمله سایت «مشرق» سخنان وی را با عنوان «نبايد زنان زيبارو و کسانی را که خوب می‌خوانند از ميدان به در کرد» بازتاب دادند.

خبرگزاری فارس در بازتاب بخش دیگری از سخنان هاشمی رفسنجانی تبار وی را به جای نسب همسر وی به «خانواده‌های عراقی» نسبت داد.

هاشمی رفسنجانی در سخنانی گفته بود: «بايد به‌گونه‌ای باشيم که يک محقق، با اينترنت به کتابخانه کنگره آمريکا وصل شود تا هر کتابی را که می‌خواهد، ببيند و مطالعه کند.»

با وجود این٬ سایت‌های «رجانیوز» و «تسنیم» در نقل این گفته‌ها از طرف او نوشتند: «باید محقق بتواند با اینترنت به کنگره آمریکا وصل شود.»

بازتاب سخنان اکبر هاشمی رفسنجانی به این شکل سبب اعتراض تند روابط عمومی مجمع تشخيص مصلحت نظام شد.

روابط عمومی مجمع تشخيص مصلحت نظام با صدور اطلاعيه‌ای با عنوان «بعضی‌ها باعث وهن خبرنگاری هستند»٬ انتشار بخشی از سخنان هاشمی‌ رفسنجانی در جريان بازديد وی از کتابخانه ملی را نادرست خواند.

در این اطلاعیه بدون اشاره به نام سایت‌ها و خبرگزاری‌ها آمده است: «بعضی‌ها که حرفه شريف خبرنگاری را به اغراض سياسی آلوده کرده‌اند و با اهداف خاص، خرقه خبرنگاری پوشيده‌اند، به خبرسازی روی می‌آورند که متأسفانه باعث وهن خبرنگاری می‌شوند.»

در اطلاعیه به خبر رجانیوز و تسنیم اشاره شده و آمده است: «اگر بپذيريم که اين خبرساز، قصد و نيتی نداشته، بايد قبول کنيم که بنده خدا سواد اين را نداشت که کنگره آمريکا کتابخانه‌ای دارد که به‌عنوان بزرگ‌ترين کتابخانه جهان، برای کتابداران و محققان شناخته شده است.»

روابط عمومی مجمع تشخيص مصلحت نظام در مورد جمله «فارس» نوشته است: «اين جمله نيز از آن دست جملاتی است که می‌تواند زمينه برای شبهه‌افکنی مغرضان باشد.»

در پایان اطلاعیه اظهار امیدواری شده که اين گروه از خبرنگاران «دست از بداخلاقی‌های سياسی و دروغ بردارند و راست‌گويی را پيشه کنند».

مخالفت‌ها با اکبر هاشمی رفسنجانی و خانواده وی در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد شدت گرفت و حتی به بخشی از تبلیغات انتخاباتی احمدی‌نژاد تبدیل شد.

با شکل گرفتن جنبش موسوم به سبز در جریان اعتراض‌های گسترده پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ و فاصله گرفتن هاشمی رفسنجانی از سیاست‌های آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، حملات علیه وی شدت بیشتری گرفت. این روند در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری به رد صلاحیت وی منجر شد.

با روی کار آمدن دولت حسن روحانی از این حملات کاسته شد و بار دیگر رسانه‌های داخل ایران به بازتاب دیدارها و سخنرانی‌های اکبر هاشمی رفسنجانی پرداختند٬ با این حال مخالفان وی با شیوه‌های جدید تبلیغات علیه او را ادامه می‌دهند.