آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، ۱۱ فروردین، با عفو و تخفیف مجازات ۹۲۰ تن از محکومان دادگاهها و سازمانهای قضائی موافقت کرد.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، این موافقت، پس از نامه صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه به رهبر جمهوری اسلامی اعلام شد.
او این نامه را به مناسبت روز دوازدهم فروردین، «سالروز جمهوری اسلامی ایران»، برای پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات ۹۲۰ تن از محكومان دادگاههای عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حكومتی و سازمان قضائی نیروهای مسلح نوشته بود.
این محکومان را «كمیسیون مرکزی عفو و بخشودگی قوه قضائیه» به مناسبت روز جمهوری اسلامی دارنده شرایط عفو و تخفیف مجازات تشخیص داده است.
این روز، از مناسبتهای تاریخی در ایران به شمار میرود.
در همهپرسی روز دوازدهم فروردین سال ۱۳۵۸، مردم ایران با اکثریت قاطع به نظام جمهوری اسلامی رأی «آری» دادند.
پیشنهاد میکنم دوازدهم فروردین را روز ( نکبت ) نام گذاری کنید .
بهنام / 31 March 2014
دو زن جوان بهايی در مشهد روانه زندان شدند
خبرگزاری هرانا – صبح روز یکشنبه ۱۰ فروردین ماه ماموران وزارت اطلاعات دو شهروند بهایی ساکن مشهد به نامهای «نواخلوصی» و «نیکا خلوصی» بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز یک شنبه ۱۰ فروردین ماه ماموران وزارت اطلاعات در مشهد به منزل «نوا خلوصی» شهروند بهایی ساکن مشهد مراجعه کرده و نامبرده را بازداشت نمودند. در همین روز، ماموران وزارت اطلاعات، خواهر وی به نام «نیکا خلوصی» را که همراه مادر و پدرش برای مسافرت نوروزی در شهر بابلسر بسر میبرده است را هم بازداشت میکنند.
یاداوری میشود، به حکم دادگاه انقلاب مشهد این دو خواهر بهایی به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در تشکیلات بهایی به حبس تعزیری محکوم شدهاند که طبق حکم مزبور «نیکا خلوصی» به شش سال حبس !! و «نوا خلوصی» به ۴ سال و نیم حبس تعزیری محکوم میباشند!!
sina / 31 March 2014
مادر ریحانه: نگذارید دخترم را اعدام کنند
ریحانه در ۹ سالگی در یک تئاتر عروسکی و سپس در سریال “چشم به راه” به کارگردانی اصغر فرهادی بازی کرده است.
رادیو آلمان: ریحانه جباری دختر ۲۶ سالهای است که به اتهام قتل عمد در آستانه اعدام قرار دارد. او در تمام جلسات گفته که قتل در دفاع از خود در برابر تجاوز جنسی صورت گرفته است. ریحانه طراح دکوراسیون داخلی یک شرکت تبلیغاتی و دکوراسیون، ۲۰ ساله بود که به طور اتفاقی با شخصی به نام “مرتضی سربندی”، کارمند سابق وزارت اطلاعات آشنا شد.!!
آشنایی سربندی با ریحانه بر اساس شنیدن مکالمه تلفنی ریحانه در یک بستنی فروشی از سوی سربندی آغاز شد. در این مکالمه، ریحانه به شغلش اشاره میکند و سربندی که گویا به دنبال یک طراح دکوراسیون برای مطب جدیدش بوده، پس از شنیدن این مکالمه تلفنی، باب آشنایی با ریحانه را باز میکند.
دیدار بعدی اما منجر به قتل سربندی توسط ریحانه میشود. بر اساس گزارشهای دادگاه، روز قرار، سربندی ریحانه را در جایی نزدیک محل قرار سوار خودروی خود میکند و قبل از رسیدن به محل نیز جلوی یک داروخانه توقف کرده و مقداری جنس میخرد که بعدا معلوم میشود کاندوم بوده است. یکی از دو لیوان آب میوهای هم که روی میز محل قرار بوده، حاوی داروی خوابآور بوده است. به گفته عبدالصمد خرمشاهی، وکیل ریحانه جباری، همه اینها دلایلی برای قصد قبلی تجاوز از سوی سربندی بودهاند.
با رسیدن به محل قرار، ریحانه متوجه میشود که آنجا آپارتمانی مسکونی و خالی از سکنه است که به گفته سربندی قرار بوده به مطب او تبدیل شود و دکوراسیون داخلی آن هم توسط ریحانه انجام شود. طبق گزارش دادگاه بنا بر اظهارات متهم، “سربندی پس از حمله به ریحانه با قصد تجاوز به او، از سوی ریحانه مورد اصابت چاقو در ناحیه کتف راست قرار میگیرد و ریحانه نیز بلافاصله از محل فرار میکند.”
سربندی در اثر تقلای زیاد و خونریزی ناشی از جراحت فوت میکند. دادگاه اتهام قتل عمد با قصد قبلی را برای ریحانه اعلام و او را به اعدام محکوم میکند. این در حالی است که بنا به اظهارات وکیل ریحانه جباری در دادگاه و یادداشتی که او پس از صدور حکم نوشت، نه قتل عمدی بوده و نه ضربه وارده مرگبار، ضمنا ریحانه در تمامی مراحل بازجویی و دادگاه اعلام کرده که صرفا برای دفاع از خودش دست به حمله زده است.
«قتل در دفاع از ناموس»
عبدالصمد خرمشاهی، وکیل ریحانه، در یادداشتی که در آذر ۱۳۸۸ پس از پایان محاکمه ریحانه در روزنامه “اعتماد” منتشر کرد، بر این نکته تاکید داشت که ریحانه به دلیل شرایط روحی لحظه وقوع جرم، امکان کمک طلبیدن از نیروی انتظامی را نداشته و بنابراین دست به دفاع شخصی زده و عمل او تنها به منظور “دفاع از ناموسش” بوده است.
خرمشاهی در یادداشت خود آورده بود: «قتل در مقام دفاع از ناموس (اگر ثابت شود) جرمی است که از منظر عرف و جامعه هرگز مورد سرزنش قرار نگرفته است و وجدان جمعی هر چند مجری قانون، مرتکب را مجرم بشناسد و دفاع او را متناسب نداند او را تبرئه میکند و بر همین اساس است که در اکثر کشورهای جهان در موارد مشابه پس از بررسی کلی پرونده و ظواهر امر حتی اگر دفاع مشروع ثابت نشود اما مرد بیگانه از حدود متعارف گذشته باشد یا قصد شومی را داشته باشد و زن به دلیل ترس ناشی از شرایط یا تصورات غلط دیگر فرد مهاجم را به قتل برساند، در مجازاتش تخفیف قائل میشوند.».
حکم تنها با رضایت خانواده مقتول متوقف خواهد شد
حالا با گذشت شش سال از وقوع قتل و چهار سال پس از صدور حکم اعدام ریحانه رجباری، رئیس قوه قضائیه این حکم را تایید کرده و حکم برای اجرا به دایره اجرای احکام رفته است. اما ریحانه جباری بیخبر است که به زودی حکمش اجرا خواهد شد.
شعله پاکروان، مادر ریحانه جباری، دانشآموخته رشته تئاتر است و در حال حاضر به بازیگری و کارگردانی مشغول است. او در آخرین پست فیس بوکش ضمن تشکر از کسانی که به فکر کمک به ریحانه هستند از مردم تقاضا کرده تا “بدون اغراق و دروغ تنها به ریحانه کمک کنند که از اعدام نجات پیدا کند”.
faryad / 31 March 2014
بالاتر از قانون!!!
مصطفی زارع / 31 March 2014
و در روز همه پرسی که همه و همه در برابر کرسی عدل و قضاوت
خالق همه و همه مخلوقات عالم قرار مگیرند نه تنها یک یک ملت
مورد پرسش از برای «آری» و «نه» رای دادن و دیگر گفتار و اعمال
خود میگیرند بلکه سید علی خامنه ای بعنوان یک رهبر چه کارنامه وزینی
را که باید در پشت خود حمل کند که فقط خود ایشان و خالق عالمیان دانند
کج و معوجهایی ثبت شده در آنرا که هیهات از حاشا نمودنشان و
محال از هر گونه احتمال بخشش الهی در محکومیت آن معظم له!
بسی هیهات و بسی محال.
Samad / 01 April 2014