محمداسماعيل اکبری، رئيس مرکز تحقيقات سرطان در ايران از مرگ ۴۱ هزار ايرانی در سال گذشته به دليل اين بيماری خبر داد و گفت بيشترين رشد سرطان در جهان مربوط به ايران است.

نقش آلودگی هوا در بروز سرطان‌ها اثبات شده است.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، محمداسماعيل اکبری امروز، چهارشنبه ۹ بهمن‌ماه در نشست خبری هفته پيشگيری از سرطان، همچنين گفت: “سالانه ۸۵ هزار مورد جديد سرطان در کشور بروز می‌کند.”

به‌گفته وی ميزان بروز سرطان در زنان ۴۴ درصد و در مردان ۵۵ درصد است.

۱۸ درصد سرطان‌ها در ايران مربوط به سرطان‌های کودکان است و حدود ۵۰ درصد سرطان‌های کودکان به مرگ می‌انجامد

بنا بر آمار رئيس مرکز تحقيقات سرطان، ۱۸ درصد سرطان‌ها در ايران مربوط به سرطان‌های کودکان است و حدود ۵۰ درصد سرطان‌های کودکان به مرگ می‌انجامد. اين در حالی است که اين آمار در دنيا حدود ۳۰ درصد است.

وی بيشترين ابتلای زنان به سرطان را در استان يزد و بيشترين ابتلای مردان به سرطان را در استان مرکزی عنوان کرد و گفت سرطان سينه شايع‌ترين سرطان در زنان و پروستات شايع‌ترين سرطان در مردان است.

رئيس مرکز تحقيقات سرطان افزود: “می‌توان گفت که بيشترين رشد سرطان در جهان مربوط به ايران است.”

محمداسماعيل اکبری نقش آلودگی هوا در بروز سرطان‌ها را اثبات شده خواند و گفت: “سازمان جهانی بهداشت ۱۵ سال روی اين مبحث کار کرد و در نهايت در اکتبر سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که آلودگی هوا سرطان‌زاست.”

وی وعده داد که به‌زودی مرکز تحقيقات سرطان به مردم نشان خواهد داد که چه اتفاقی در اين زمينه در ايران افتاده و چه ميزان خطرناک است.

رئيس مرکز تحقيقات سرطان سوخت غيراستاندارد خودروها و نيروگاه‌ها را عامل اصلی آلودگی هوا خواند و گفت به همين دليل است که آلودگی هوا به يک‌باره در ايران فراگير شد.

اکبری همچنين تأثير پارازيت‌ها و امواج ماهواره‌ای بر بروز سرطان را اثبات نشده دانست اما گفت زندگی در اطراف دکل‌های برق فشار قوی می‌تواند از نظر ايجاد سرطان‌ها مشکل‌ساز باشد.