سازمان عفو بين‌الملل با انتشار گزارش تازه‌ای از شرايط کارگران مهاجر در قطر که در حال ساخت تأسيسات مربوط به جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ هستند، به‌شدت انتقاد کرد.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، عفو بين‌الملل در گزارش خود مواردی چون عدم پرداخت حقوق، مسکن نامناسب، نقض آزادی رفت‌ و آمد، و تحقير کارگران را بر شمرده است.

عفو بين‌الملل شرايط کاری در قطر را با اردوگاه‌های اجباری کار مقايسه کرده و گفته است: “کارفرمايان می‌توانند مانع از تغيير شغل کارگران شوند و يا اجازه اقامت آن‌ها را لغو کنند.”

به‌گفته اين سازمان مدافع حقوق بشر در آغاز سال ۲۰۱۳، ۳۰ تا ۴۰ کارگر می‌توانستند به کشورهای خود، هند، نپال و سری‌لانکا بازگردند اما می‌بايست جريمه و هزينه بليت خود را پرداخت کنند.

گروهی از کارگران ساختمان در نيمه سال ۲۰۱۲ ماه‌ها بدون دريافت دستمزد کار می‌کردند و می‌خواستند به کشورهای بازگردند اما از خروج آن‌ها جلوگيری شده است.

عفو بين‌الملل گفته است در مکان‌های بسيار کوچک ۱۰ تا ۱۵ کارگر زندگی می‌کنند. اين در حالی است که در گرمای شديد هوا در قطر اين مکان‌ها يا فاقد دستگاه تهويه هستند و يا دشتگاه تهويه آنان خراب است.

همچنين بسياری از کارگران به سازمان عفو بين‌الملل از بدرفتاری‌ها و تحقيرها در محيط کار خود گفته‌اند.

مقام‌های محلی برخی از زنان کارگر را پس از آن‌که مورد تجاوز قرار گرفته‌اند متهم به “روابط نامشروع” کرده‌اند.

عفو بين‌الملل که در ماه‌های اخير نيز به شرايط کاری کارگران مهاجر در قطر اعتراض کرده بود گفته است مقام‌های قطری به‌رغم انتقادهايی که به آن‌ها شده هنوز تغييری در اين شرايط ايجاد نکرده‌اند.

قطر با ذخاير نفتی و گازی خود از کشورهای غنی است که در آن ۱,۳۵ ميليون کارگر خارجی کار می‌کنند. اين ميزان، ۹۴ درصد نيروی کار اين کشور را تشکيل می‌دهند.