مرکز آمار جمهوری اسلامی نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به آبان ۹۷ را ۶، ۱۵ درصد گزارش کرد که ۲، ۲ درصد در مقایسه با نرخ تورم یک ماه قبل (مهر) افزایش نشان میدهد. نرخ تورم نقطه به نقطه هم در آبان سال جاری به ۹، ۳۴ درصد رسیده است. در این گزارش مرکز آمار اعلام کرده که در ماه گذشته قیمت اکثر اقلام خوراکی، آشامیدنیها و دخانیات افزایش یافته است. قیمت انواع «گوشت»، انواع «میوه و خشکبار»، محصولات لبنی، و سس گوجهفرنگی و رب گوجهفرنگی بیشتر از سایر اقلام افزایش پیدا کرده. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» گروه «مبلمان، لوازم خانگی و نگهداری معمول آنها» (انواع شویندهها)، گروه «پوشاک و کفش» گروه «کالاها و خدمات متفرقه» (دستمال کاغذی و لوازم آرایشی و بهداشتی) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. بخشی از این افزایش قیمتها به دلیل صدور این کالاها به کشورهای همجوار برای دریافت دلار است.
23 November 2018
سقوط 50 درصدی قدرت خرید،وعده افزایش 20 درصدی دستمزد برای سال آینده
▪️اردوی کار: محمد حسینی،عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته : «طبق حکم قانون برنامه ششم توسعه کل کشور افزایش حقوق و دستمزد باید متناسب با تورم هر سال صورت گیرد، از آنجایی که تورم در سال ۹۷ از تک رقمی به ۲ رقمی رسیده است انتظار می رود حقوق سال آینده افزایش چشمگیری پیدا کند.»
▪️او در توضیح منظورش از «چشمگیر» گفته:« دولت در نظر دارد حقوق های سال آینده را بین 20تا25درصد و به صورت پلکانی افزایش دهد.»
▪️معلوم نیست که در حالی که در اثر کاهش ارزش پول، حداقل 50 درصد قدرت خرید مردم از دست رفته، افزایش 20 تا 25 درصدی، آن هم برای سال آینده، و آن هم به صورت پلکانی را، محمد حسینی چطور و با چه رویی «افزایش چشمگیر» می نامد؟ همچنین معلوم نیست که اگر «افزایش پلکانی» مقدور است چرا چهار ماه پس از شوک ارزی و سقوط 50 درصدی قدرت خرید مردم، جبران کاهش ارزش پول حتی از پله اول این باصطلاح «پلکان» هم بالا نرفته تا حداقل فاصله بین تورم و قدرت خرید یک «پله» کم شود؟
▪️دولت طرح افزایش حداقل دستمزد در شورای عالی کار را به بهانه سبد کالایی و اقدامات جبرانی عقیم گذاشته و طرح های جبرانی همگی در حد حرف و طرح و بررسی و کارشناسی دفع الوقت شده اند تا مردم به سطح جدید فلاکت عادت داده شوند
اردوی کار / 24 November 2018