اخیراً پس از کشمکشهای فراوان بر سر میزان افزایش حقوق کارگران در سال ۱۳۹۲، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ایران اعلام کرد، دولت مشکلی با افزایش ده هزار تومانی حق مسکن و بُن خوار و بار کارگران ندارد، اما این افزایش حقوق، تنها در صورت موافقت کارفرمایان، در فیش حقوقی کارگران اعمال خواهد شد.
این مسئله در حالی از جانب وزیر کار در ایران اعلام شده است که اکثریت اعضای شورای عالی را نمایندگان دولت و کارگران تشکیل میدهند و در صورت مخالفت نمایندگان کارفرمایان نیز این افزایش حقوق قانونی و لازمالاجرا خواهد بود.
به راستی به چه دلیلی کارگران ایران توان احقاق حقوق خود بر اساس قوانین موجود را ندارند و چرا دولت افزایش ده هزار تومانی حقوق کارگران را مشروط به موافقت کارفرمایان میکند؟ این در حالی است که به طورقانونی نیازی به جلب حتمی موافقت کارفرمایان برای افزایش حقوق کارگران نیست.
در همین رابطه با منصور اسانلو، از رهبران سابق سندیکای شرکت واحد تهران و حومه گفتوگو کردیم.
منصور اسانلو، به دلیل تلاش مداوم برای تقویت اتحادیههای کارگری و پیگیری حقوق کارگران در ایران بارها به زندان افتاده است و خود و اعضای خانوادهاش با مشکلات فراوانی روبرو شدهاند. گفتوگویی که علاوه بر بحث افزایش حقوق کارگران در سال جدید، به راهکارهای تقویت جنبشهای کارگری در ایران نیز میپردازد.[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130802_Workerseconomicalproblems_MansourOsanlu_BehdadBordbar.mp3[/podcast]
02 August 2013