مذاکرات اسرائیل و فلسطین

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، سه شنبه هشتم مرداد، در راستای تلاش برای برقراری صلح بین اسرائیل و فلسطین، در واشنگتن گفت:  هدف دور مذاکرات سیاسی جدیدی که میان اسرائیل و فلسطینی‌ها آغاز شده، دستیابی به پیمان نامه صلح و ترک تخاصم میان دو طرف درگیر در نه ماه آینده است.
وزیر خارجه آمریکا این سخنان را پس از دیدار  باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا با روسای هیات‌های اسرائیلی و فلسطینی در کاخ سفید بیان کرد.

جان کری که با سفرهای متعدد در منطقه تلاش گسترده‌ای را برای حل بحران خاورمیانه آغاز کرده است، در نشست خبری خود همچنین افزود:«طرفین موافقت کردند که همه موضوع‌های حاد نزاع اسرائیلی- فلسطینی، درمذاکرات ماه‌های آینده مورد بحث قرار گیرد. راه حلی که بدست آید باید به این نزاع و مطالبات طرفین، پایان دهد».
به نظر می‌رسد دو طرف فلسطینی و اسرائیلی برای دستیابی به یک توافق و برون رفت از بحران کهنه و پر هزینه دور میز مذاکره نشسته‌اند.
برای بررسی این موضوع سراج الدین میردامادی، در گفت‌وگو با  مهرداد خوانساری، پژوهشگر در مرکز مطالعات ایران و عرب، در لندن به طرح پرسش‌هایی پرداخته است ؛ ارزیابی از این دور جدید مذاکرات چیست؟ موانع دستیابی صلح پایدار در این دور جدید مذاکرات کدام است؟ آیا شهرک سازی به عنوان خط قرمز دو طرف فلسطینی و اسرائیلی می‌تواند چشم‌انداز یک توافق و رسیدن به نقطه مشترک را در پیش رو قرار دهد؟ حماس به عنوان گروه اسلام‌گرا مسلح که همواره با مذاکره و صلح با اسرائیل مخالفت کرده است چه نقشی در این فرآیند خواهد داشت؟

[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130731_Siasi_Seraj_KhansariMehrdad.mp3[/podcast]