محققین دانشگاه اوپسالاى سوئد گزارش کشف ماده شیمیایى صنعتىاى را منتشر کردند که از بالغ بر یک قرن پیش، امکان تولید آن منتفى دانسته شده بود. کربنات منیزیم نامنتظم، که از این پس به نام صنعتی «اوپسالیت» معروف است، پتانسیل استفاده در حوزههاى متعددى از قبیل صنعت الکترونیک، داروسازى، طراحى صنعتى و همچنین کنترل پسماندهاى سمى و لکههاى نفتى را دارد.
پژوهشگران دانشگاه پینگ-پینگ-هوى شهر بیجینگ چین، در مقالهاى اعلام کردند از بین دههزار ماده شیمیایى مختلف، موفق شدند با ترکیب هفت مولکول، سلولهاى بالغ موش را به حالت بنیادىشان برگردانند. اگر این روش شیمیایى را بتوان روى سلولهاى انسانى هم پیاده کرد، امکان تولید داروهاى شیمیایى مبتنى بر این ترکیبات مبدل سلولى هم به زودی فراهم میشود.
iKnife، اسم چاقوى جدید و هوشمندىای است که محققین کالج سلطنتى لندن، براى تشخیص هرچهسریعتر بافتهاى سالم بدن از بافتهاى سرطانى همجوارشان طراحى کردند. این چاقوی هوشمند، مىتواند از روى دود حاصل از سوختن بافتهایى که جراح از طریق جریان ضعیف برق آنها را حین جراحی برش مىدهد، پى به سرطانى یا سالم بودنشان ببرد.
سیاره نپتون، دورترین سیارهی منظومه شمسى حدود دو هفته پیش، به لطف نگاه دقیق و موشکافانهی مارک شوآلتر، اخترشناس مجرب آمریکایى، صاحب چهاردهمین قمرش شد.
ضمنا طى همین هفته، اسامى رسمى دو قمر نویافتهی پلوتو هم اعلام شد.
[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130723_SiavashMovahed_Science_Weekly_LidaHosseiniNejad.mp3[/podcast]