مقام‌های پاکستانی روز چهارشنبه ۶ سپتامبر/ ۱۵ شهریور یک گذرگاه کلیدی مرزی با افغانستان را بلافاصله پس از تبادل آتش بین مرزبانان دو طرف بستند.

نصرالله خان، یکی از مقام‌های تورخم، یکی از شهرهای استان خیبر پختونخوا پاکستان، گفت که هیچ گزارشی در مورد تلفات وجود ندارد و هنوز مشخص نیست که چرا مرزبانان دو طرف به تبادل آتش پرداختند.

وی گفت که مقام‌های دولتی و نظامی پاکستان برای کاهش تنش با همتایان افغان خود در تماس هستند.

عبدالمتین غنی، سخنگوی وزارت داخله گروه طالبان هم بروز این درگیری میان نیروهای طالبان و پاکستانی را تأیید کرد. وی گفت که مقام‌های دو طرف در تلاش هستند تا علت این درگیری و راه‌های جلوگیری از چنین حوادثی را در آینده کشف کنند.

مقام‌های پاکستانی همچنین گفتند که ده‌ها کامیون حامل اقلام فاسد‌شدنی از جمله سبزیجات و میوه‌ در دو طرف مرز منتظر بازگشایی گذرگاه تورخم هستند. گذرگاه تورخم یکی از شریان‌های تجاری اصلی پاکستان به کشورهای آسیای مرکزی است.

بسته شدن مرز دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که انوار الحق کاکار، نخست‌وزیر موقت پاکستان، گفت تجهیزات نظامی ایالات متحده که در جریان عقب‌نشینی آمریکا از افغانستان به جا مانده بود، به دست شبه‌نظامیان افتاده و طالبان پاکستان هم آن‌ها را در اختیار دارند.

طالبان پاکستان موسوم به گروه «تحریک طالبان پاکستان» در ماه‌های گذشته حملات خود را علیه نیروهای امنیتی پاکستان تشدید کرده‌اند. آن‌ها یک گروه مجزا اما متحد طالبان افغانستان هستند.

طالبان افغانستان در آگوست ۲۰۲۱ در حالی که نیروهای آمریکایی و ناتو در آخرین هفته‌های خروج آشفته‌شان از این کشور پس از ۲۰ سال جنگ بودند، افغانستان را اشغال کردند.

طالبان پاکستانی در ماه‌های اخیر بیانیه‌ها و کلیپ‌های ویدیویی منتشر کرده و مدعی شده‌اند که سلاح‌هایی مانند تفنگ مجهز به لیزر و سیستم‌های تصویربرداری حرارتی در اختیار دارند.

درگیری‌های قبلی در تورخم هم پس از آن رخ داد که دو طرف یکدیگر را به تلاش برای ایجاد پست‌های جدید در امتداد مرز متهم کردند. افغانستان هرگز مرز فعلی را که از قلب منطقه پشتون‌نشین می‌گذرد و قدرت بزرگترین گروه قومی افغانستان را در هر دو طرف کمرنگ می‌کند، به رسمیت نشناخته است.

پاکستان می‌گوید که حصارکشی در امتداد ۹۷ درصد نوار مرزی را برای جلوگیری از حملات شبه‌نظامیان و قاچاق مواد مخدر تکمیل کرده است. پاکستان همچنین طالبان افغانستان را متهم می‌کند که به شبه‌نظامیان پاکستانی که در افغانستان زندگی می‌کنند، پناه داده است.