اشپیگل چهارشنبه ۲۷ مهر / ۱۹ اکتبر براساس اطلاعاتی که به‌دست آورده است گزارش داد که در بروکسل، دولت آلمان در تلاش است تا اطمینان حاصل کند که اتحادیه اروپا به سرعت به استفاده روسیه از پهپادهای انتحاری ایران واکنش نشان خواهد داد. بر اساس اطلاعات اشپیگل، آلمان به‌همراه ۱۱ کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه و هلند روز چهارشنبه فوراً بخشنامه‌ای را برای اجرای بسته جدید تحریم‌ها علیه ایران به بروکسل ارسال کردند. این تحریم‌ها می‌تواند روز چهارشنبه توسط نمایندگان اتحادیه اروپا در بروکسل مورد بحث قرار گیرد.

روزنامه گاردین بریتانیا نیز این اطلاعات را تأیید کرده است.

هشت فرد و نهاد در فهرست تحریم‌ها

طبق اطلاعات اشپیگل، قرار است در مجموع هشت فرد و نهاد جمهوری اسلامی که مسئول ساخت یا تحویل پهپادهای موسوم به انتحاری هستند، تحریم شوند. هنوز هیچ اطلاعاتی در مورد ماهیت تحریم‌ها وجود ندارد، احتمالاً این تحریم‌ها ممنوعیت ورود به منطقه شنگن و تحریم‌های مالی برای شرکت‌های دخیل در برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایران خواهد بود.

با این تحریم‌ها، اتحادیه اروپا می‌خواهد به استفاده گسترده روسیه از پهپادهای ایرانی واکنش نشان دهد.

به‌نوشته اشپیگل، در چند روز گذشته پهپادهای ایرانی «شاهد ۱۳۶» چندین شهر بزرگ و بیشتر زیرساخت‌های انرژی اوکراین را هدف قرار داده‌اند. روسیه در این روزها چندین فروند پهپاد ساخت ایران را پرتاب کرده است. ارتش اوکراین توانست برخی از پهپادها را رهگیری کند اما برخی از آن‌ها به هدف‌های خود اصابت کردند.

پهپادهای «شاهد ۱۳۶» پس از پرتاب می‌توانند به مدت طولانی بر روی منطقه هدف بچرخند و سپس توسط اپراتوری بر روی زمین به سمت هدف خود هدایت شوند. رهگیری این پهپادها با پدافند هوایی متداول دشوار است. اگرچه طراحی این پهپادها نسبتاً ساده است، اما می‌توان آن‌ها را با ۶۰ کیلوگرم مواد منفجره تجهیز کرد.

شواهد کافی جمع‌آوری شده است

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، روز دوشنبه ۲۵ مهر / ۱۷ اکتبر تحریم‌های بیشتر علیه ایران را اعلام کرد، اما گفت این تحریم‌ها باید از نظر حقوقی بررسی شوند. به‌گفته اشپیگل، دولت فدرال آلمان اکنون شواهد کافی برای تحریم مسئولان ایرانی جمع‌آوری کرده است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی چهارشنبه ۲۷ مهر در دیدار با گروهی از دانشگاهیان تلویحاً فروش پهپاد و موشک به روسیه را تأیید کرد. او در سخنان خود از جمله تولید تسلیحات را «پیشرفت‌ها»ی جمهوری اسلامی خواند و گفت:

«ساخت تجهیزات پیشرفته‌ موشکی و پهپادی که چند سال پیش از این وقتی که عکس‌هایش منتشر می‌شد، می‌گفتند این فتوشاپ است. حالا می‌گویند که پهپادهای ایرانی خیلی خطرناک است. چرا به فلان کس می‌فروشید، به فلان کس می‌دهید.»

او اما تکذیب نکرد که جمهوری اسلامی این تسلیحات را می‌فروشد یا نه. پیش از این مقامات جمهوری اسلامی این موضوع را تکذیب کرده بودند.

روز گذشته (سه‌شنبه) دو مقام ارشد و دو دیپلمات ایرانی به رویترز گفتند که جمهوری اسلامی قول داده است علاوه بر پهپادهای بیشتر، موشک‌های زمین به زمین در اختیار روسیه قرار دهد و این ارسال حداکثر تا ۱۰ روز دیگر انجام می‌شود.