ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روسیه را به حملات «تروریستی» به اهداف زیرساختی در خارکف (خارکیف)، دومین شهر بزرگ این کشور، متهم کرد. حملات روسیه به نیروگاه‌های برق شرق اوکراین ساعاتی پس از آن انجام شد که نیروهای اوکراینی هزاران مایل مربع از قلمرو شرق شهر خارکف (خارکیف)را پس گرفتند.

 زلنسکی یکشنبه شب ۱۱ سپتامبر/ ۲۰ شهریور در پیامی در تلگرام گفت «اوکراین و جهان متمدن به وضوح این اقدامات تروریستی را می‌بینند» و روسیه در تلاش است تا مردم ما را از «گاز، نور، آب و غذا» محروم کند. او افزود، اوکراین پیروز خواهد شد و تلویحاً خطاب به رهبری روسیه گفت «آیا هنوز فکر می‌کنید که می‌توانید ما را بترسانید؟»

نیروی هوایی اوکراین یکشنبه شب در توییتی اعلام کرد که نیروهای روسیه در مجموع ۱۱ موشک به شرق اوکراین شلیک کردند که باعث خاموشی کامل در مناطق خارکف (خارکیف) و دونتسک و خاموشی نسبی در مناطق زاپوریژیا و سومی شد.

میخایلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهوری اوکراین گفت ایستگاه برق خارکف (خارکیف)- یکی از بزرگترین ایستگاه‌های برق اوکراین‌- مورد اصابت قرار گرفته است.

حملات اوکراین در مناطق اشغالی شرق این کشور همچنان ادامه دارد. یکی از کانال‌های تلگرامی جمهوری خودخوانده خلق دونتسک آمار تلفات غیرنظامیان در ۲۴ ساعت گذشته را منتشر کرده و اعلام کرده است که ۱۱ شهرک در قلمرویی که مدعی کنترل آن است، توسط نیروهای اوکراینی هدف قرار گرفته است. این کانال ادعا می‌کند که چهار نفر کشته، سه نفر زخمی شده‌اند و هفت خانه و سه تأسیسات زیربنایی غیرنظامی آسیب دیده‌اند.

روسیه، سوریه و کره شمالی تنها کشورهای عضو سازمان ملل هستند که جمهوری خلق دونتسک را به عنوان یک مرجع قانونی به رسمیت می‌شناسند.

ستاد کل ارتش اوکراین مدعی است که نیروهای روسیه را در ۲۴ ساعت گذشته از بیش از ۲۰ شهر و روستا عقب رانده‌اند.

ستاد کل ارتش اوکراین همچنین مدعی شد که نیروهای روسی در حال فرار به اعماق مناطق اشغالی دونباس یا بازگشت به داخل روسیه هستند.

در بیانیه مقام‌های ارتش اوکراین آمده است که روس‌ها آتش خود را برای کنترل منطقه دونتسک متمرکز کرده‌اند، «سرزمین‌های موقتاً تصرف شده را در دست دارند و حمله نیروهای ما را در جهت‌های خاصی مختل می‌کنند». بر اساس این گزارش، تمام مناطق اوکراین در معرض تهدید آتش روسیه قرار دارند.

اوکراین می‌گوید که روس‌ها در منطقه خرسون هم متحمل خسارت‌های سنگینی شده‌اند.

ارتش روسیه هم روز دوشنبه در کانال تلگرام اعلام کرد که واحدهای نظامی اوکراینی در پریستین، بولدیرفکا، سینیخا، بلوئه، کوماروفکا، گوروخواتکا، کوپیانسک، سنکوو و پودویسوکویه در منطقه خارکف (خارکیف) را «شکست» داده است. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که بیش از ۲۵۰ سرباز اوکراینی کشته شده‌اند.

روس‌ها همچنین گفتند که خسارت‌های سنگینی به منطقه نیکولایف (میکولایف) وارد شده است. به گفته این وزارتخانه، در مجموع، بیش از ۴ هزار سرباز اوکراینی کشته شده‌اند.

تجهیز مجدد زرادخانه‌ها

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت‌های غربی در حال بسیج سازندگان تسلیحات هستند تا تولید خود را افزایش دهند و ذخایری را که با تأمین نبرد شش ماهه اوکراین در برابر تهاجم روسیه به شدت کاهش یافته است، دوباره پر کنند.

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، در حال سازماندهی نشستی با مدیران ارشد کارخانه‌های صنایع نظامی در کشورهای متحد آمریکا است تا برنامه‌های بلندمدتی برای تأمین تجهیزات نظامی اوکراین و پر کردن دوباره زرادخانه تسلیحاتی کشورهای غربی انجام دهند.

آستین در نشستی در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان با «گروه تماس اوکراین» متشکل از ۵۰ کشور حامی کی‌یف، گفت:

«ما در مورد اینکه چگونه کارخانه‌های صنایع نظامی ما می‌توانند اوکراین را به بهترین شکل به تسلیحات مورد نیازش مجهز کنند، مذاکره خواهیم کرد.»

بیل لاپلانت، رئیس بخش تأمین تسلیحات در وزارت دفاع آمریکا، گفت این نشست در ۲۸ سپتامبر در بروکسل برگزار خواهد شد. لاپلانت به خبرنگاران در پنتاگون گفت:

«هدف این بود که تعیین کنیم چگونه می‌توانیم برای افزایش تولید قابلیت‌های کلیدی و حل مشکلات زنجیره تأمین و افزایش قابلیت همکاری و تعویض سیستم‌هایمان به همکاری ادامه دهیم.»

ناتو از آغاز درگیری‌ها میلیون‌ها دلار تجهیزات نظامی از جمله سامانه‌های موشکی سیار «هیمارس» را در اختیار اوکراین قرار داده است.

ایالات متحده متعهد شده است ۱۵,۲ میلیارد دلار تسلیحات از جمله موشک‌های ضد تانک جاولین، توپخانه و مهمات سازگار با تسلیحات ناتو را تأمین کند.

کشورهای اتحادیه اروپا هم در ماه ژوئیه موافقت کردند که ۵۰۰ میلیون یورو دیگر را برای تأمین تسلیحات اوکراین هزینه کنند.

بریتانیا هم متعهد شده است که بیش از یک میلیارد پوند برای تسلیح اوکراین هزینه کند.