در ادامه اعتراضات بازنشستگان ده‌ها بازنشسته شرکت مخابرات ایران در شهرهای ارومیه، بجنورد، سنندج، تهران، کرمانشاه، شهرکرد، کرج و تبریز تجمع کردند.

در تهران بنا بر گزارش منابع نزدیک به تشکل‌های کارگری مستقل، ماموران امنیتی مانع شکل‌گیری تجمع بازنشستگان شدند. اتحادیه آزاد کارگران از بازداشت شماری از بازنشستگان معترض پیش از شکل‌گیری تجمع، خبر داد. شمار معترضان بازداشت شده نیز هنوز مشخص نشده است.

بازنشستگان معترض پلاکاردهایی که بر آن نوشته شده بود «خواهان اجرای کامل آئین‌نامه استخدامی سال ۸۹ هستیم» را به همراه داشتند و وعده‌های مسئولان دولتی و شرکت مخابرات مبنی بر اجرای آئین‌نامه را دروغ خواندند.

خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) به نقل از حسین شفاعتی، بازنشسته شرکت مخابرات نوشت مدیران این شرکت از بهمن سال ۱۴۰۰ مزایای مربوط به حوزه خواربار و رفاهی بازنشستگان را پرداخت نکرده‌اند.

پرداخت مزایای رفاهی و خواربار بازنشستگان شرکت مخابرات بخشی از آيین نامه مصوب سال ۱۳۸۹ است که این شرکت را به پرداخت تمامی تعهدات حقوق و مزایا کارکنان پس از خصوصی‌سازی مکلف کرده است.

شفاعتی گفت مدیران جدید این شرکت در دی ماه سال گذشته (۱۴۰۰) «پرداختی خواربار و رفاهیت را به طور کامل حذف کردند و گفتند توان مالی نداریم و نمی‌توانیم پرداخت کنیم».

شرکت مخابرات ایران در سال ۱۳۸۷، دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به سپاه پاسداران و ستاد اجرایی فرمان امام واگذار شد. دولت پیش از فروش سهامش در شرکت مخابرات که با ابهام‌های فراوانی روبرو است، مالکان جدید این شرکت را به پرداخت کلیه تعهدات حقوقی کارکنان مکلف کرد.

شفاعتی اما گفت که مدیران این شرکت در دوره‌های زمانی مختلف از پرداخت مزایای مربوط به خواربار و رفاه امتناع کرده‌اند.

فرار شرکت مخابرات از پرداخت مزایای کارکنان بازنشسته در دهه ۹۰ شکایت کارگران از این شرکت را به شکل چشمگیری افزایش داد، به گونه‌ای که به گفته شفاعتی «تا اواخر سال ۱۳۹۵ و ۹۶ شرکت مخابرات ایران به لحاظ تعداد شکایات در رتبه اول شرکت‌ها و سازمان‌های تحت پوشش قانون کار قرار گرفت.»

او گفت مدیران شرکت در سال ۱۳۹۷ آیین نامه را پذیرفتند و از همان سال مزایای مربوطه به میزان ۵۵ درصد حقوق مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت شد. این روند تا دی ۱۴۰۰ به صوت پراکنده ادامه داشت.

مدیران شرکت از سال ۱۳۹۹ ابتدا کارت‌های ورزشی بازنشستگان را غیرفعال کردند و در ادامه نیز به گفته شفاعتی به صراحت اعلام کردند توان مالی پرداخت مزایای رفاهی را ندارند.

او مشکلات مربوط به بیمه درمان را یکی دیگر از دلایل اعتراضات بازنشستگان عنوان کرد. بازنشستگان تحت پوشش صندوق‌های مختلف بازنشستگی در ایران به رغم پرداخت حق بیمه، برای استفاده از خدمات تخصصی پزشکی به خرید بیمه تکمیلی مجبور می‌شوند.

پیش از این بازنشستگان تأمین اجتماعی، کارکنان فولاد و معلمان نیز به ناکارآمدی بیمه و پرداخت نکردن تمام هزینه‌های سلامت و درمان از سوی کارگزاران بیمه اعتراض کرده بودند.

به گفته شفاعتی بازنشستگان مخابرات هم با این مشکل روبرو هستند. او گفت:

«از بازنشستگان بابت بیمه تکمیلی پول کسر می‌شود اما خدماتِ درمانی که باید به آن‌ها داده نمی‌شود. اگر بازنشسته به مراکز درمانی طرف قرارداد برود مشکلی ندارد اما در صورت مراجعه به مراکز غیر طرف قرارداد، هیچ هزینه‌ای از طرف بیمه به بیمه شده پرداخت نمی‌شود. بیمه در واقع به این بهانه که شرکت مخابرات بدهی خود را پرداخت نکرده است زیر بار پرداخت هزینه‌ی درمان کارکنان و بازنشستگان نمی‌رود و این مشکلات فراوانی برای ما ایجاد کرده است.»

در ایران بر اساس تصمیمات دولت هزینه سلامت، اعم از مراجعه به پزشک و دارو، افزایش یافته است و همزمان با این وضعیت مسئولان حکومتی وضعیت صندوق های بازنشستگی را «بحرانی» توصیف اما از تخصیص بودجه به آن‌ها خودداری می‌کنند.

تنها صندوق بازنشستگی کارکنان وزارت اطلاعات، لشکری و کشوری که کارکنان دولت را شامل می‌شود و صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح به صورت مستقیم در بودجه سالانه سهم دارند.

بازنشستگان معترض تحت پوشش سایر صندوق‌های بازنشستگی در سال‌های اخیر بارها به تبعیض میان بازنشستگان لشکری و کشوری و سایر صندوق ها اعتراض کرده‌اند.