مجید تخت روانچی، سفیر ایران در سازمان ملل در توییتی در واکنش به بیانیه وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان که ایران را مسوول حمله به نفتکش مرسراستریت دانسته بودند، نقش ایران را در این حمله «ادعا» خواند و آن را رد کرد.

تخت روانچی در توییتی نوشته که اسرائیل و حامیانش «اخبار جعلی» در این زمینه منتشر کرده‌اند. او گفته است شورای امنیت سازمان ملل متحد باید با «ماجراجویی اسرائیل در منطقه، برخورد کند.»

دیروز، وزیران خارجه کشورهای گروه ۷ در بیانیه‌ای ایران را تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی دانسته و گفتند همه شواهد موجود نشان می‌دهد که حمله هفته گذشته به نفتکش «مرسر استریت» کار ایران بوده است. سنتکام نیز مدارک خود مبنی بر ایرانی بودن پهپاد انتحاری در این حمله را منتشر کرد.

در بیانیه‌ای که جمعه ۱۵ مرداد / ۶ اوت بریتانیا، رئیس کنونی گروه ۷ آن را منتشر کرد، آمده است:

«همه شواهد موجود آشکارا به ایران اشاره دارند. هیچ توجیهی برای این حمله وجود ندارد.»

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا هم گفته است «ایران باید با پیامدهای اقداماتش روبه‌رو شود.

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا ــ سنتکام با انتشار بیانیه‌ای مدارک مربوط به ایرانی بودن پهپاد انتحاری در حمله به مرسر استریت را منتشر کرد.

در این بیانیه آمده است:

«متخصصان انفجار توانستند قطعات متعددی از پهپاد سوم از جمله تیغه عمودی آن (بخشی از بال پهپاد) و اجزای داخلی‌ای را بیابند که با نمونه‌های پیشتر جمع‌آوری شده از پهپادهای انتحاری ایرانی تقریباً یکسان بود. فاصله سواحل ایران تا مواضع حمله‌های رخ داده درون بازه حرکتی مستندسازی‌شده پهپادهای انتحاری ایران قرار دارد».

بیانیه سنت‌کام همچنین می‌گوید متخصصان بریتانیایی و اسرائیلی نیز به نتیجه مشابهی با متخصصان آمریکایی دست یافتند.

بر اساس این بیانیه، مرسر استریت ابتدا با دو حمله پهپاد انتحاری ۲۹ ژوئیه هدف قرار گرفت. خدمه این حمله‌ها را گزارش دادند و بازرسان بر اساس مصاحبه با خدمه و بازمانده پهپادها مدارک این حمله را جمع آوری کردند.

حمله اصلی اما ۳۰ ژوئیه صورت گرفت که حمله سوم بود. در این حمله ناخدای رومانیایی کشتی و نگهبان بریتانیایی آن کشته شدند.

بر اساس تصاویر، پهپاد استفاده شده در حمله به احتمال زیاد پهپاد انتحاری شاهد ۱۳۶ است.

جمعه گذشته ۸ مرداد/ ۳۰ ژوئیه در حمله به نفتکش مرسر استریت، متعلق به ژاپن تحت مدیریت شرکت اسرائیلی «زودیاک ماریتایم» در سواحل عمان، دو نفر بریتانیایی و رومانیایی از خدمه آن کشته شدند. آمریکا، اسرائیل و بریتانیا ایران را مسئول این حمله دانستند.