تنها چند ساعت پس از آنکه مرکز غنیسازی تاسیسات هستهای نطنز که تابستان ۱۳۹۹ به دلیل انفجار تخریب شده بود، با دستور رئیس جمهوری ایران آغاز به کار کرد، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران به خبرگزاریهای داخلی ایران گفت: بامداد یکشنبه ۲۲ فروردین در بخشی از شبکه برق تاسیسات غنی سازی شهید مصطفی احمدی روشن نطنز «حادثه رخ داده است».
او در باره جزئیات این حادثه توضیح بیشتری نداد و تنها مدعی شد «این حادثه صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته است».
در حالیکه کمالوندی اعلام علت حادثه را به پس از بررسی موکول کرد، مالک شریعتی نیاسر، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در توییتر حادثه رخ داده را «بسیار مشکوک به خرابکاری و نفوذ» توصیف کرد و نوشت: مجلس در حال پیگیری ابعاد و جزییات موضوع است و پس از جمع بندی اعلام نظر خواهد شد.
خبرگزاریهای رسمی جمهوری اسلامی روز شنبه ۲۱ فروردین گزارش کردند مرکز مونتاژ ماشین های سانتریفیوژ عملیاتی تاسیسات هستهای نطنز که تیر ماه سال گذشته بر اثر یک انفجار تخریب شده بود، بازسازی شده و آغاز به کار کرده است.
با گذشت بیش از ۸ ماه از آنچه که مسئولان جمهوری اسلامی آن را «خرابکاری» در تاسیسات هستهای خوانده بودند، تا به حال جزئیات این حادثه اعلام نشده است. شورای عالی امنیت ملی که مسئولیت بررسی حادثه ۱۲ تیر ۱۳۹۹ را عهدهدار بود به دلیل آنچه که «ملاحظات امنیتی» عنوان شد، از بیان علت حادثه خودداری کرد.
تنها سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در آذر ماه سال گذشته حادثه رخ داده در نطنز را با ترور محسن فخریزاده که هفتم آذر ۱۳۹۹ در آبسرد دماوند کشته شد، مرتبط دانست و گفت به نظر میرسد «اسرائیل در این قضایا نقش دارد».
این گزارش ممکن است با خبرهای تازه به روز شود یا تغییر کند.