نخستین واکسن کرونا برای استفاده اضطراری در ایران تایید شد و واکسیناسیون عمومی با استفاده از آن در روز‌های آینده آغاز می‌شود.

واکسن جدید کرونا به نام «اسپوتنیک وی» ساخته روسیه

کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «در بیست و چهارمین جلسه کمیسیون قانونی تشخیص(صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک) سازمان غذا و دارو، مجوز مصرف اضطراری  واکسن Sputnik V محصول شرکت گامالیا روسیه در فرم محلول فریزشده در ایران صادر گردید.»

https://twitter.com/drjahanpur/status/1354746997971034112

او همچنین از بررسی دیگر واکسن‌های تولیدی روسیه و واکسن‌های هند و چین خبر داده است.

واکسن اسپوتنیک وی، نخستین واکسن روسیه برای مقابله با کرونا است که تابستان امسال از آن رونمایی شد. مقام‌های وزارت بهداشت روسیه اعلام کرده‌اند که این واکسن ۹۲ درصد اثربخشی از خود نشان داده است.

برخی کشورها از جمله امارات متحده عربی، آذربایجان، پاکستان، ونزوئلا و آرژانتین استفاده از این واکسن را تایید کرده‌اند.

امارات متحده عربی که هم‌اکنون پیشتاز اجرای برنامه واکسیناسیون کرونا در خاورمیانه است، در فاز سوم این واکسن با موسسه گامالیای روسیه همکاری کرده و اکنون بخش مهمی از واکسیناسیون در این کشور با استفاده از همین فراورده انجام می‌شود.

ترکیه نیز ماه گذشته اعلام کرد که به روسیه پیشنهاد داده است تا در روند تولید واکسن اسپوتنیک با این کشور همکاری کند.

واکسیناسیون تا پیش از ۲۲ بهمن

حسن روحانی و برخی دیگر از مقام‌های دولت هفته گذشته اعلام کرده بودند که ایران واکسیناسیون کرونا را تا پیش از ۲۲ بهمن آغاز می‌کند.

محمود واعظی، رییس دفتر حسن روحانی نیز گفته بود که مقام‌های سیاسی و بهداشتی در دو ماه گذشته مذاکرات مختلفی برای واردات واکسن کرونا را آغاز کرده‌اند: «مذاکره درباره واکسن‌ها موضوع جدیدی نیست. حدود دو ماه و شاید هم بیشتر است هم با روس‌ها و هم با چینی‌ها و هندی‌ها مذاکره می‌کنیم. خوشبختانه سرعت مذاکرات با روس‌ها خیلی بیشتر شده است. آنها همه اسنادی که داشتند را برای ما فرستادند و گروه علمی وزارت بهداشت تمام این‌ها را بررسی کرده و  در آنجا سوالاتی که داشتند انجام دادند و در دو روز گذشته تایید شده و تاییدیه را شب گذشته برای روس‌ها فرستادند.»

سعید نمکی، وزیر بهداشت هم گفته بود که ایران برای تامین واکسن‌های مورد نیازش علاوه بر برنامه تولید داخل و برنامه تولید مشترک با کوبا برنامه فشرده‌ای برای تایید و ثبت وتکسن‌های تولیدی چهار کشور دیگر را در برنامه دارد: «در ثبت واکسن کرونا از چهار منبع مهم جهان که یک منبع اروپایی، یک منبع از چین و یک سازنده در روسیه و همچنین دو شرکت تولیدکننده در هندوستان در حال کار هستیم که خوش بختانه پرونده‌ها رسیدگی شده است.»

مذاکره برای ثبت و واردات این واکسن‌ها جدا از سازوکار کوواکس است که سازمان بهداشت جهانی برای تضمین دسترسی عادلانه کشورها ایجاد کرده است.

پس از آنکه علی خامنه‌ای اعلام کرد که ایران از واکسن‌های کرونای ساخت آمریکا و انگلیس استفاده نمی‌کند، مقام‌های وزارت بهداشت واردات واکسن فایزر و دریافت سهمیه‌های ایران از این واکسن در سازوکار کوواکس را متوقف کردند.

سعید نمکی هم روز گذشته اعلام کرد که ایران تنها واکسن شرکت‌های اروپایی و آسیایی که در کوواکس حضور دارند را دریافت خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

https://www.radiozamaneh.com/567738