یک مستند تلویزیونی لبنانی فاش کرده که شرکتی مستقر در لندن مربوط به سه تاجر طرفدار رژیم بشار اسد نیترات آمونیوم در بیروت انبار میکرده. این محمولهها احتمالاً در ساخت سلاح بهکار میرفتهاند.
بهگزارش روزنامه گاردین، تحقیقات جدید نشان میدهند که یک شرکت قفسهبندی به نام ساوارو که دفتر آن در لندن است و سه تاجر با نفوذ مرتبط با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه که با این شرکت در ارتباط هستند، انبار عظیمی از نیترات آمونیوم در بندر بیروت داشتهاند و صدها تن نیترات آمونیومی که در ماه اوت در بندر بیروت منفجر شد متعلق با این شرکت است .
بنا به این گزارش، این احتمال میرود که انفجار دو هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم در بیروت محصول جانبی تلاش مقامات سوری برای استفاده از این ماده در تولید سلاح بوده است.
فیلم تحقیقی که در اینباره فراز حاطوم، فیلمساز و روزنامهنگار لبنانی آن را ساخته این هفته از شبکه محلی الجدید پخش شد و ارتباطات بین شرکت ساوارو و سه شخصیت را نشان میداد که از نخستین ماههای جنگ سوریه در تلاش برای تقویت حکومت اسد هستند.
جورج هسوانی، مدلل خوری و برادرش عماد، سه شهروند روسی ـ سوری هستند که هر سه به دلیل حمایت از رژیم سوریه در طول جنگ در این کشور مورد تحریم قرار گرفتهاند. شرکتهای مربوط به هسوانی و عماد خوری نشانی مشترکی با شرکت ساوارو در لندن دارند که نیترات را در سال ۲۰۱۳ خریداری کرد. مقصد رسمی محموله موزامبیک بود، اما به بیروت هدایت و در این شهر تخلیه شد، جایی که تا زمان انفجار فاجعهبار بهشکل امن انبار نشده بود.
وزارت خزانهداری آمریکا مدلل خوری را ماهها قبل از آنکه کشتی رزوس (Rhosus) دو هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم را در سال ۲۰۱۳ به بندر بیروت حمل کند به تلاش برای تأمین نیترات آمونیوم متهم کرده بود. تغییر مسیر کشتی، مالکیت غیرشفاف آن و منشأ اسرارآمیز تأمینکنندگان بار، این سوء ظن را ایجاد کرده که بیروت از همان ابتدا مقصد عملیات قاچاق پیچیده بوده است.
آدرس شرکت ساوارو در لندن همچنین نشانی ثبتشده شرکت مهندسی هسکو (Hesco) متعلق به جورج هسوانی است که در سال ۲۰۱۵ به دلیل خرید نفت از گروه «دولت اسلامی (داعش) برای رژیم اسد از سوی آمریکا تحریم شد.
طبق اسناد ارائه شده در فیلم فراز حاطوم، یکی دیگر از آدرسهای ساوارو در لندن به شرکت دوم مرتبط با هسوانی به نام IK Petroleum که در حال حاضر منسوخ شده، مرتبط است. این شرکت تا سال ۲۰۱۶ توسط عماد خوری اداره میشد.
این ارتباطات آشکار از طریق بیروت انجام شده است، جایی که مسئولان دولتی در حال بررسی تحقیقات مربوط به انفجار بندر بیروت هستند. حسن دیاب، نخستوزیر موقت، سه وزیر پیشین و بیش از ۳۰ مقام سطح پایین تاکنون در رابطه با فاجعه انفجار بندر بیروت متهم شدهاند. این انفجار منجر به کشته شدن بیش از ۲۰۰ نفر و تخریب حومه شهر شد.
حسان دیاب در مصاحبهای ابراز امیدواری کرد که «گوسفند قربانی» حادثه انفجار بندر بیروت نباشد. او درباره متهم شدنش به تلاش برای سنگاندازی در مسیر تحقیقات قضائی گفت اولین کسی است که با آغاز تحقیقات با قاضی پرونده دیدار کرده است.
خبرگزاری دولتی لبنان (NNA) سهشنبه ۱۲ ژانویه / ۲۳ دی گزارش داد اینترپل (پلیس بینالملل) برای دو شهروند روس، مالک و کاپیتان کشتی رزوس و یک تاجر پرتغالی نیترات آمونیوم دستور پیگرد بینالمللی صادر کرده است. این حکم بنا به درخواست غسان خوری، دادستان دولت لبنان صادر شده است.
رسانههای محلی لبنان فاش کردند که حکم اینترپل مربوط به بوریس پروکوشف، کاپیتان سابق کشتی و ایگور گرچوشکین، تاجر روسی مقیم قبرس که در سال ۲۰۱۲ این کشتی باری را خریداری کرده و خورخه مانوئل میرا نتو موریرا، تاجر پرتغالی است.
بیشتر بخوانید:
یه نکته شما که مداوم طراحی فیلتر شکن میکنید که کار خیلی خوبی هم انجام میدهید خیلی هم این کار به کاربران در سانسور کمک میکند حداقل یه راه نفس هست یک نکته را دقت ندارید ای پی مهمه باید از از این کشورها باشه استرالیا انگلستان امریکا زاپن و هنگ کنگ ممکنه بگید فاصله و… چه ربطی داره فیبر نوری و شبکه های پرسرعت نت هست تاخیر نباید بیشتر از ۱ یا ۲ ثانیه بشه بعلاوه سرور هاند هم برای تورنت این مهمه برای رد شدن از سانسور و کلن نت
پورشاسب / 16 January 2021
نوشتهاید «یک شرکت قفسهبندی به نام ساوارو…»
در متن اصلی Shelf company ذکر شده است که معنای آن به این ترتیب است:
A shelf company is a company that is already registered but has never traded or conducted business and holds no assets or liabilities. Essentially, the company is registered to sit on a ‘shelf’, waiting for a someone to buy it
شرکت غیرفعال یا چیزی شبیه این درست است.
مژگان غفاری شیروان / 16 January 2021