علاالدين بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران گفت انکار هولوکاست بر خلاف سياست‌های اين کشور بوده است.

بروجردی به باشگاه خبرنگاران گفت: “در دوره دولت‌های نهم و دهم برخی تنش‌ها بيهوده ايجاد شد، مثلاً در مورد يک موضوع که افکار عمومی اروپا، آمريکا يا سازمان ملل نسبت به آن حساس بود.”

اين نماينده مجلس در پاسخ به اين سئوال که “منظور شما موضوع طرح هولوکاست است؟” گفت: “بله، هزينه‌اش را پرداخت کرديم بدون اين‌که سودی داشته باشد، خب چرا شورای امنيت عليه ما بيانيه می‌دهد، چرا بايد کشورهای اروپايی همه ما را محکوم کنند، چه نيازی به اين کار بود، به نظر من اين اشتباهی بود که واقع شد و برخلاف منافع ملی بود.”

محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران پس از به قدرت رسيدن در سال ۱۳۸۴، هولوکاست را انکار کرد.

احمدی‌نژاد نخستين بار در آبان‌ماه ۱۳۸۴ در کنفرانس حمايت از فلسطينی‌ها در تهران موجوديت کشور اسرائيل و همچنين مسئله هولوکاست، کشتار يهوديان در جنگ دوم جهانی را زير سئوال برد.

محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران پس از به قدرت رسيدن در سال ۱۳۸۴، هولوکاست را انکار کرد

اين سخنان واکنش‌های شديد جهانی و سازمان ملل را در پی داشت. پس از آن، برگزاری همايش بررسی واقعه هولوکاست در تهران در سال ۸۵ باعث تحريم دفتر مطالعات وزارت خارجه ايران توسط ده‌ها مؤسسه مطالعاتی و اعتراض رسمی اتحاديه اروپا شد.

از آن زمان تاکنون محمود احمدی‌نژاد همواره در مجامع بين‌المللی بر دروغ بودن هولوکاست تأکيد داشته است.

چند سال پیش نیز علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر ایران، هولوکاست را یک واقعیت تاریخی دانسته و گفته بود که به دست نازی‌های آلمان صورت گرفته است.

به گفته بروجردی “راهبرد نظام هم در زمان امام‌خمينی و هم در زمان مقام معظم رهبری داشتن رابطه خوب با همه کشورهاست، در اين قاعده استثنا آمريکاست به اين دليل که ما با آن‌ها رابطه نداريم و سياست آن‌ها عليه ما خصمانه است. البته بحث رژيم صهيونيستی جداست، چرا که اصلا اين رژيم را کشور نمی‌شناسيم.”

وی گفت: “اين راهبرد نظام است و ما نبايد برخلاف اين راهبرد در عمل اقداماتی را انجام دهيم که سياست راهبردی و کلان نظام دچار خدشه شود که شد.”

روابط ديپلماتيک ايران و ايالات متحده از سال ۱۹۷۹ ميلادی (۱۳۵۸ خورشيدی) که حکومت پهلوی سقوط کرد، و حکومت جمهوری اسلامی برقرار شد، قطع شده است.

روابط ايران و اسرائيل نيز از زمان پديدآمدن اسرائيل تا زمان انقلاب ايران در سال ۱۳۵۷ به صورت روابط رسمی و ديپلماتيک نبوده است. حکومت جمهوری اسلامی ايران هم موجوديت اين کشور را هيچ‌گاه به رسميت نشناخته است.