محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران، بازداشت سعيد مرتضوی، سرپرست سازمان تأمين اجتماعی را “کار بسيار زشتی” خواند.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)، احمدی‌نژاد امروز سه‌شنبه پيش از سفر به مصر گفت: “قوه قضائيه که يک سازمان ويژه خانوادگی نيست، کسی تخلف کرده، فردی مطلع شده و آن را اعلام کرده است؛ به جای اين که متخلف را دنبال کنند، فردی که تخلف را اعلام کرده است مورد برخورد قرار می گيرد و اين بسيار زشت است.”

سعيد مرتضوی عصر دوشنبه ۱۶ بهمن هنگام خروج از محل کارش بازداشت و به زندان اوين منتقل شد.

احمدی‌نژاد درباره بازداشت مرتضوی افزود: “برای ملت ما و جمهوری اسلامی ايران شايسته نيست و برای قوه قضائيه هم بسيار زشت است.”

وی گفت هنگامی که از سفر مصر به ايران برگردد “اين مسئله را به طور جدی دنبال خواهد کرد.”

محمود احمدی‌نژاد: قوه قضائيه که يک سازمان ويژه خانوادگی نيست

پس از بازداشت مرتضوی، خبرگزاری فارس خبر داده است: “امروز هيئت امنای سازمان تأمين اجتماعی تشکيل جلسه می‌دهد و احتمالاً در خصوص سرپرست و يا مديرعامل جديد تصميم‌گيری می‌کند.”

دادستانی تهران هنوز دليل بازداشت مرتضوی را اعلام نکرده است. مرتضوی يک روز پس از استيضاح وزير کار ايران بازداشت شده است. وزير کار به اين دليل از سوی نمايندگان مجلس استيضاح و برکنار شد که حاضر نگرديد مرتضوی را از رياست‌ سازمان تأمين اجتماعی کنار بگذارد.

به گفته منابع خبری معاون دادستان تهران هنگام بازداشت سعيد مرتضوی در محل حضور داشته است.

سعيد مرتضوی از سال ۱۳۸۱ تا هفتم شهريور ۱۳۸۸ دادستان تهران بوده است.

کميته ويژه مجلس ايران برای بررسی پرونده بازداشتگاه کهريزک در دی ماه ۸۸ پس از چند ماه بررسی در گزارشی که توسط اکثريت اعضا تصويب و به رئيس مجلس داده شد، سعيد مرتضوی، دادستان پيشين تهران را مقصر اصلی حوادث اتفاق افتاده در پرونده کهريزک معرفی کرد.

سعيد مرتضوی، دادستان پيشين تهران؛ حسن زارع‌ دهنوی مشهور به قاضی حداد، معاون وقت امنيت دادستان تهران و علی‌اکبر حيدری‌فر، قاضی شعبه اول دادياری دادگاه انقلاب سه مقام قضايی هستند که شهريور ۱۳۸۹ در رابطه با پرونده کهريزک از کارشان تعليق شدند.

بازداشتگاه کهريزک پس از آن خبرساز شد که سه نفر از معترضان به نتيجه انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ ايران، در آن کشته شدند. امير جوادی‌فر، محسن روح‌الامينی و محمد کامرانی سه جوانی هستند که آن زمان در بازداشتگاه کهريزک کشته شدند.

غلامحسين محسنی‌ اژه‌ای، دادستان کل ايران وعده داده بود که دادگاه رسيدگی به پرونده کهريزک هشتم اسفندماه امسال برگزاری می‌شود.

سعيد مرتضوی، به عنوان قاضی شعبه ۱۴۱۰ دادگاه انقلاب، معروف به دادگاه مطبوعات در دهه ۷۰ خورشيدی مطرح شد. او در مقام قاضی دادگاه مطبوعات و دادستان تهران صد‌ها روزنامه و نشريه را توقيف کرد. مرتضوی همچنين در پرونده قتل زهرا کاظمی، حوادث کهريزک و در ماجرای فروش سئوالات کنکور خبرساز بوده است.