نازنين ديهيمی، محمد کيميايی و کاوه رضايی، سه زندانی سياسی در ايران، از زندان آزاد شدند.

تارنمای کلمه، امروز پنج‌شنبه ۲۸ مرداد گزارش داده است نازنين ديهيمی، زندانی سياسی در ايران پس از چهار ماه حبس روز دوشنبه ۲۵ دی با پايان يافتن دوره محکوميتش از زندان اوين آزاد شده است.

ديهيمی مهرماه امسال زندانی شده بود.  نازنين ديهيمی، دانشجوی رشته تئاتر دانشگاه تهران و فرزند خشايار ديهيمی، نويسنده و مترجم ايرانی است که بهمن‌ماه ۱۳۹۰ به اتهام “اخلال در نظم عمومی و اقدام عليه امنيت ملی” به چهار ماه حبس تعزيری و چهار ماه حبس تعليقی محکوم شده بود.

نازنين ديهيمی مترجم آثار ادبی و کودک است که چند روز پيش از آزادی‌اش از زندان اوين اقدام به بازنويسی و کارگردانی نمايشنامه “دوشيزه و مرگ” کرده بود. اين نمايشنامه با بازی زندانيان سياسی در بند زنان زندان اوين اجرا شد.

همچنين کميته گزارشگران حقوق بشر گزارش داد محمد کيميايی، روزنامه‌نگار و نويسنده، همکار هفته‌نامه حديث قزوين، که از سوی نيروهای وزارت اطلاعات در اين شهر بازداشت شده بود، با سپردن وثيقه يک‌صد ميليون تومانی به‌طور موقت و تا زمان تشکيل دادگاه آزاد شد.

نازنين ديهيمی مترجم آثار ادبی و کودک است که چند روز پيش از آزادی‌اش از زندان اوين اقدام به بازنويسی و کارگردانی نمايشنامه “دوشيزه و مرگ” کرده بود. اين نمايشنامه با بازی زندانيان سياسی در بند زنان زندان اوين اجرا شد

مأموران وزارت اطلاعات شهر قزوين در روز پنج دی‌ماه جاری به دفتر هفته‌نامه حديث قزوين حمله کرده و پس از بازرسی محل و ضبط کامپيوترها همه‌ حاضران در محل را بازداشت و پس از سه ساعت آزاد کردند.
رحيم سرکار سردبير اين هفته‌نامه اما در اداره اطلاعات قزوين در بازداشت ماند و دفتر اين روزنامه نيز پلمپ شد.

يک هفته پس از حمله به دفتر حديث قزوين، در روز ١٢ دی‌ماه محمد کيميايی نيز دستگير شد.

محمد کيميايی به مدت دو هفته در سلول انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات قزوين در بازداشت بود و سپس به زندان چوبيندر قزوين منتقل شد و خانواده وی از علت دستگيری وی بی‌اطلاع بودند.

سازمان گزارشگران بدون مرز در بيانيه‌ای که روز چهارشنبه ۲۰  دی‌ماه منتشر کردد، بازداشت محمد کيميايی را محکوم کرده بود.

از سوی ديگر تارنمای دانشجونيوز نيز نوشت کاوه رضايی که روز دوشنبه هفته جاری به ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شده بود، ظهر روز گذشته آزاد شد.

اين فعال دانشجویی در شهریورماه سال ۸۸ خورشيدی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج، به اتهامات “اقدام علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی” به ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

وی صبح روز دوشنبه پس از مراجعه به دادگستری هشتگرد بار ديگر به ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شده بود. مسئولان قضائی در هشتگرد به وی اعلام کرده بودند که اين انتقال به دنبال تصميم گيری در موضوع آزادی مشروط وی صورت می گيرد.

پس از انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری ۱۳۸۸ در ايران هزاران نفر از معترضان و صدها فعال سياسی، روزنامه‌نگار و زنان بازداشت شدند.